Hírek röviden

Bruttó 90 millió forintot fordítanak idén a paksi és dunakömlődi utak javítására, kátyúzására. A munkákat úgy szervezik, hogy félpályás útlezárással megoldhatók legyenek, a forgalmat minél kevesebb ideig tartsák fenn. Most az Arany János utcában végeznek betonozást, foltszerű javításokat és a Kishegyi úton kátyúznak. Dolgoznak az Ürgemezőre vezető betonúton, és hamarosan a Kölesdi út járdáit is felújítják. Augusztus első felében 3-4 dunakömlődi utca is sorra kerül. Az idei évre tervezett munkák körülbelül 40 százalékát végezték eddig el.

Július 29-től augusztus 2-ig az egyiptomi, augusztus 5-9-ig a római, míg augusztus 12-16-ig a reneszánsz korba tesznek képzeletbeli kirándulást azok, akik a Paksi Városi Múzeum történelmi táborainak valamelyikébe jelentkeztek. Foglalkoznak a korabeli kézművességgel, az életmóddal, építenek piramist és lovagi várat is.

A Szelidi-tó Amatőr Strandröplabda Bajnokság első fordulóját július 6-án rendezték. A versenyen 17 csapat vett részt, közöttük egy paksi trió. A Bérdi Kata, Peti Ákos és Moró Attila alkotta csapat 8 győzelmet aratva, vereség nélkül nyerte meg a kupát. A második forduló július 20-án volt, ezen 15 csapat indult. A paksi trió nagyot játszott és 6 győzelem és 1 vereséggel ismét az első helyen végzett.

A Paksi FC megkezdi a 2013/2014-es bajnoki szezonra szóló bérletek árusítását. Azok, akik szeretnék a tavalyi helyüket megtartani, július 26-ig jelezzék a 20/9155892-es telefonszámon. A bérleteket hétköznapokon 9-12 óráig, délután 15-17 óráig lehet megvásárolni a Fehérvári úti Stadion irodaépületének első emeletén.

Szakképzési és felnőttképzési tájékoztatót tart az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium augusztus 5-én 14 órától.