Kedden kezdődik a másodfokú tárgyalás

Kedden kezdik tárgyalni másodfokon annak a férfinak a perét, aki 2011 augusztusában több lövéssel megölte barátnőjét és az ő új szerelmét, egy paksi ügyvédet a baranyai Romonyán. Hornokné Décsei Katalin, a Pécsi Ítélőtábla sajtótitkára csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, ha nem lesz bizonyítási indítvány, amelynek a táblabíróság helyt adna, nem kizárt, hogy az ügyben már az első tárgyalási napon jogerős ítélet születik.

Az ügyben első fokon eljáró Pécsi Törvényszék B. Sándort előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés miatt marasztalta el, és életfogytig tartó fegyházbüntetéssel sújtotta azzal, hogy legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

A képzett sportlövő, a korábban egy pécsi cég logisztikai igazgatójaként dolgozó, 45 éves vádlott még 2010-ben ismerkedett meg ügyvéd barátnőjével, de kapcsolatuk egy év múlva megromlott. A nő egy paksi ügyvéddel létesített új kapcsolatot, amiről az elkövető tudomást szerzett és úgy döntött, mindkettőjükön elégtételt vesz. Az ügyről többet is olvashatnak korábbi írásainkban.