Százmillióért épül beléptető rendszer

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Október eleje óta dolgoznak a szakemberek a Fehérvári úti stadionban, készül az új beléptető rendszer. A kivitelezést a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által megbízott cég végzi. A beruházást a szövetség finanszírozza, amelynek összértéke közel százmillió forint.

– Az első ütemnek már nekiálltak a kivitelezők: a jegyértékesítő rendszert állítják fel. A vendégszektorban és a hazai pénztáraknál kiépítik annak lehetőségét, hogy a központi jegyértékesítő rendszeren keresztül is lehessen jegyet vásárolni – tudtuk meg Balog Judittól, a Paksi FC ügyvezetőjétől. Az első ütem részeként az ökölvívócsarnok mögött új bejárat létesül, így még egy hazai jegypénztárral bővül a beléptetés. A második ütemben a vezetési irányítási pontot és a kamerákat helyezi ki a kivitelező.

Az első ütem a tervek szerint napokon belül elkészül, a második elkészülte az időjárás függvénye. A kivitelezés alatt a hazai labdarúgó mérkőzésekre továbbra is zökkenőmentes lesz a beléptetés. Az átadás után azonban új rendszerre tér át a futballklub, amelynek részleteiről szurkolói ankéton tájékoztatják majd az MVM-Paks szimpatizánsait.

További hír a klub ház tájáról, hogy a szombati KTE–Paks bajnoki mérkőzésre már internetes úton is lehet jegyet vásárolni a vendégszektorba. A jegyek egységesen 1200 forintba kerülnek, 14 éven aluliak számára a belépés ingyenes. A Széktói Stadionba csak névre szóló jeggyel lehet belépni, így aki a helyszínen váltana jegyet, az lehetőség szerint meccs előtt fél órával próbáljon megérkezni, valamint legyenek nála a személyes okmányai.