Hírek röviden

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Hazai pályán szenvedett súlyos, 89:56-os vereséget az Atomerőmű SE kosárlabdacsapata az orosz Krasznye Krilja együttesétől az EuroChallenge csoportkörének harmadik fordulójában. A piros-kékek így három forduló után két vereséggel és egy győzelemmel állnak a csoportban. A mérkőzésről készült fotógalériát megtekinthetik a paks.hu oldalon.

A paksi atomerőmű üzemidő-hosszabbítása szakértői becslések szerint harmadába kerül az atomerőművel megegyező teljesítményű gázturbinás erőmű és hatodába egy új szénerőmű felépítésének – írta minap a Napi Gazdaság.

A tervezettnél később indítható újra az atomerőmű karbantartásra leállított 3. blokkja, mert a munka során nem várt problémába ütköztek a szakemberek – tudta meg a Világgazdaság. Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatása szerint a hiba feltárása során egy csővezetéken anyaghibát, az egyik szivattyúnál tömítési hibát azonosítottak. Az anyaghibát a karbantartás előtt is és alatt végzett vizsgálatok is jelezték a pihentető medence hűtőkörének csővezetékén, ezért a rendszert teljes körűen át kell vizsgálni, a hibákat pedig ki kell javítani. Ez viszont azt jelenti, hogy a két hónaposra tervezett karbantartás nem fejeződik be november végére, csak várhatóan januárra.

A Civil Információs Centrum november 27-én a módosuló polgári törvénykönyvvel és az új civil törvénnyel kapcsolatban tájékoztatót tart civilszervezetek számára 17 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban az alábbi kérdésekben:

  • Hogyan őrizzük meg szervezetünk működőképességét?
  • Mit kell tennünk a létesítő okirattal, hogy megőrizhessük közhasznú besorolásunkat?
  • Hogyan készüljünk fel a jövő márciusban hatályba lépő új Polgári Törvénykönyvre?
  • Mi vár a vezető tisztségviselőkre 2014. március 15. után?

A Paksi FC szurkolói ankétra hívja minden drukkerét november 21-én csütörtökön 17 órára, a Fehérvári úti Stadion irodaépületének első emeleti klubhelyiségébe. A témák között szerepel az MVM-Paks őszi szereplése, jegyinformációk és egy jótékonysági sportszergyűjtés ügye is.

A tudatos és hatékony energiafogyasztás iskolai népszerűsítését szolgálja a „Zöld energiával a jövőért!” elnevezésű oktatócsomag, amelyet kedden mutattak be Budapesten. Az oktatóanyag a paksi atomerőműről is megemlékezik egy fejezetében.

Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (Agency for the Cooperation of Energy Regulators – ACER) igazgatási tanácsa póttagjaként teljesít újabb, az uniós energiapiacokat érintő feladatokat – közölte kedden a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az MTI-vel.