Kovács Pál az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége igazgatási tanácsában

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Kovács Pál energiaügyért felelős államtitkár az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynöksége (Agency for the Cooperation of Energy Regulators – ACER) igazgatási tanácsa póttagjaként teljesít újabb, az uniós energiapiacokat érintő feladatokat.

A ljubljanai székhelyű uniós ügynökség a nemzeti energiaszabályozó hatóságok feladatainak végrehajtását segíti, szükség szerint összehangolja tevékenységüket a versenyképes, fenntartható, biztonságos és átlátható belső energiapiac kiépítésének céljából.

Kovács Pál mellett a litván Romas Svedas és a testület korábbi tagja, a német Detlef Dauke jutott négyéves póttagi mandátumhoz. A tanács két új tagja a jövő év elejétől a luxemburgi Guy Lentz és az osztrák Jochen Penker lesz.

Kovács Pál a kinevezést nagy megtiszteltetésnek tekinti. – A felelősségteljes feladat Magyarország régiós és uniós energiapiacok összekapcsolása érdekében kifejtett hathatós erőfeszítéseinek elismerését is jelenti, vélekedett az energiaügyért felelős államtitkár, akinek négyéves megbízatása 2014. január 28-tól kezdődik.