Hírek röviden

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Idén is elkészült a legjobb hazai középiskolák rangsora. A készítői külön is vizsgálták az alapítványi, az egyházi, a gyakorló, a két tanítási nyelvű iskolákat, valamint a szakközépiskolák rangsorát is összeállították, írja a teol.hu. Utóbbiból top 30-as listát készítettek, amelyen a 17. helyre sorolták a paksi Energetikai Szakközépiskolát és Kollégiumot.

Az MTK 36, az MVM-Paks viszont csak 2,5 millió forintot kap az MLSZ-től a fiatal játékosok után, közölte a rangadó.hu. Az egyes klubokra jutó összegeket úgy állapították meg, hogy a 16 első osztályú hazai klub összes kedvezményezett játékosa által a pályán eltöltött percek végösszegét arányosították az adott klub kedvezményezett játékosai által elért összes játékpercével. A táblázatban szereplő összegek nettó összegek.

Az 1931-es év végén megalakult magyarországi Katolikus Karitász Szervezet munkája az egyházi szeretetszolgálatot és a szegénygondozást egyesítette. Paksi csoportja – csaknem fél évszázados, kényszerű szünet után – december 10-én kedden 16 órakor újra megalakul.

Már hagyomány, hogy a bajnoki szezon elején a Paksi FC versenyt hirdet általános- és középiskolák számára, Szurkoljunk együtt! címmel. A benevezett intézmények diákjai szervezett formában, díjmentesen látogathatják az MVM-Paks mérkőzéseit. A tanulók létszámához viszonyítva a legtöbb diákot megmozgató iskolákat minden félévben díjazzák. Mivel ősszel az Újpest elleni volt az utolsó hazai találkozó, ezért a szünetben eredményhirdetésre került sor, ahol az elismeréseket Balog Judit ügyvezető adta át. Második lett a Balogh Antal katolikus iskola, az oklevelet és a hatvanezer forint értékű sportszervásárlási-utalványt Koch Judit testnevelő tanár vette át. Az első helyezést a Deák Ferenc Általános Iskola érte el.