Programajánló

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Havas kirándulásra várják a természetkedvelőket február elsején szombaton az Ürgemezőn. A túra résztvevőihez délután 13 órakor lehet csatlakozni a Sörkert Büfénél.

Interaktív kiállítást tartanak A fizika csodái címmel február 10-től öt napon keresztül a Csengey Dénes Kulturális Központ nagykiállítójában. A tárlat különlegessége, hogy eszközparkjának köszönhetően egyszerre akár százan is játszhatnak sorban állás nélkül is. A kiállításra ellátogatók egy izgalmas nyomozásba csöppennek, amely végigkalauzolja őket az interaktív kiállításon.

plakát csengeyA feladatokba akár egyénileg, akár csoportosan is be lehet kapcsolódni. A belépő 500 forint fejenként, tíz fő felett csoportos kedvezménnyel 400 forint, utóbbi esetén azonban bejelentkezés szükséges a 06-75/830-350-es telefonszámon.

A Paksi Városi Múzeum a farsangi készülődés jegyében kiszebáb és busóálarc készítő pályázatot hirdet, olvasható a fortunaradio.hu oldalon. Óvódások, iskolások, felnőttek, egyének, csoportok és családok jelentkezését várják az intézményben. A munkák mérete és technikája szabadon választható, leadási határidejük február 21.

 

Az autizmusról tart előadást a tengelici faluházban a népfőiskola keretében Müller Gabriella gyógypedagógus január 29-én szerdán 17 órakor.

Farsangi játszóház lesz az ASE csarnokban február 2-án 9 és 12 óra között. Lesz arcfestés, álarckészítés, légvár, csúszda és terápiás kutya bemutató is.

A Kincskereső Gyermekkönyvtárban minden hónap utolsó szerdáján várják azokat az óvodás gyermekeket, akik szívesen hallgatnak meséket, szeretnek rajzolni, színezni, barkácsolni. A foglalkozások végén megvendégelik őket egy pohár kakaóval vagy teával. A legújabb program január 29-én szerdán 16:30-kor lesz.