Hírek röviden

Idei harmadik ülését tartotta hétfőn Pakson a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás. A grémium elfogadta az idei költségvetést, amelynek legszembetűnőbb változása, hogy a kommunikációra szánt források megtöbbszöröződtek, írja a fortunaradio.hu. Az eddigieknél több kiadványt, sajtómegjelenést és rendezvényt terveznek a társult települések annak érdekében, hogy a paksi atomerőmű környezetében élők pontos ismeretekkel rendelkezzenek a nukleáris energiafelhasználásról, az atomerőmű és a kiégett kazetták átmeneti tárolójának működtetéséről.

Alapfokú számítógép-ismereti tanfolyam indul a Csengey Dénes Kulturális Központban májusban heti kétszer két órában. A tavaszi képzésre még van hely, jelentkezni a könyvtárban lehet.

Várja a fotókat a kulturális központ, amely már gőzerővel készül a Csengey-napokra. Az eseménnyel kapcsolatos kiállításra február 25-ig várják a Paksi Közművelődési Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő intézményekről (Csengey Dénes Kulturális Központ, Dunakömlődi Faluház, Cseresznyéskert Erdei Iskola, Siófok-sóstói nyári tábor) készült fényképeket az azokban folyó programokról, eseményekről.