Vona Gábor: nem kérdés, hogy az atomenergiára szükség van

A közvetlen találkozás a legjobb alkalom, hogy eljuttassuk üzeneteinket a választópolgároknak, mondta el Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom miniszterelnök-jelöltje a paksi piactéren. A látogatással egybekötött sajtótájékoztatón elhangzott: a párt paks-tamási körzetben induló jelöltje, Bencze János egyetlen nap alatt megszerezte az induláshoz szükséges félezer ajánlást. A miniszterelnök-jelölt Pakson azt hangsúlyozta: a Jobbik következetes álláspontja, hogy kiáll mind az atomerőmű-bővítés, mind az orosz technológia mellett.

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Az atomenergiára ma szüksége van Magyarországnak, hosszú távon pedig az alternatív energiaforrásokba, például a vízenergia hasznosításába való befektetést tartja fontosnak a Jobbik, hangzott el a sajtótájékoztatón.

Nem szabad megengedni a mutyit az atomerőmű-beruházás kapcsán – erre már Bencze János képviselőjelölt hívta fel a figyelmet. Úgy fogalmazott: az ország sorsát is évtizedekre meghatározó erőműbővítés során, ha mutyi valósul meg, az tönkreteszi a paksi régiót.

– Ugyanez igaz a mezőgazdaságra és a földmutyira is, amit sem országos, sem helyi szinten nem fogunk hagyni – jelentette ki a Jobbik paks-tamási körzetben induló képviselőjelöltje.