Hírek röviden

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

A Paks-Géderlak között üzemelő komp március 30-tól 7-től 12 óráig, majd 14-től 19 óráig közlekedik óránként. Igény esetén különjáratot biztosítanak. A kompátkeléssel kapcsolatban bővebb információ a (20) 539-2617-es kikötői telefonszámon kérhető.

Mint ahogy megalakulása óta minden évben tette, a Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is megszervezi Húsvéti előkészületek című rendezvénysorozatát az általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló diákjai számára. Ezúttal április 7-én a II. Rákóczi Ferenc, 8-án a Deák Ferenc, 9-én pedig a Bezerédj általános iskola alsó tagozatos tanulói vesznek részt a német szokások, hagyományok felelevenítésén.

A Paksi Kézilabda SE U-16-os gárdája a hétvégén hazai pályán fogadta Tolna megye élcsapatait. Az első mérkőzésen a Hőgyész SC kissé meglepte a hazaiakat, így ha kissé nehezebben is, de hozták a kötelező győzelmet. A PKSE második találkozóján sokáig érett a meglepetés, fej-fej mellett haladtak a csapatok, végül a listavezető Simontornya a hajrában hozta a papírformát és nyert 29:25-re. Ezt követően a Dunaföldvári VKC nagyarányú győzelmet aratott.

Számos képzés indítását tervezi az év első felében a Munkaügyi Központ paksi kirendeltsége, írja a fortunaradio.hu. Még áprilisban lehet jelentkezni a méhész, kéményseprő, CNC gépkezelő, valamint a pénzügyi projektmenedzser-asszisztens képzésre. Májusban raktáros-targoncás, valamint ápolási asszisztens szakirányt lehet elsajátítani.

Budapestről érkeztek óvónők szakmai látogatásra a paksi Hétszínvirág Óvodába, hogy tanulmányozzák: milyen is a Zöld Óvoda. Egy intézmény adott kritériumok alapján kaphatja meg a címet, amelynek háromszori elnyerését követően pályázhat a minősítés végleges elnyerésére.