Júliusban dönt a pályázatokról a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány

Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány kuratóriuma mai ülésén elfogadta a 2013. évi számviteli beszámolót és a közhasznúsági mellékletet, a 2014. évi költségvetési tervet, valamint a kommunikációs kiadások tervében szereplő elemekre vonatkozó döntés is megszületett. Idén az 1. fordulós pályázatok elbírálása a júliusi kuratóriumi ülésen történik meg.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány 2011-ben jött létre. Az alapító okiratban foglaltak alapján az alapító MVM Paksi Atomerőmű Zrt. 2011-től 2014-ig évente 500 millió forintot bocsát az alapítvány rendelkezésére. A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány célja a kedvezményezett területeken megvalósuló térségfejlesztés, az életminőség emelése, továbbá a munkahelyteremtés. Az érintettségi kört a paksi és kalocsai kistérség, valamint a szekszárdi kistérség egy részét magába foglaló 41 település alkotja.

A Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítvány fennállása óta közel másfél milliárd forintot ítélt oda a pályázóknak. A megítélt támogatás közvetetten mintegy 10,5 milliárd forint fejlesztést generál az érintett térségekben.