Rájátszás: győzött első meccsén az Atomerőmű

Fotó: Molnár Gyula
Fotó: Molnár Gyula

Szoros meccsen győzött az ASE kosárlabdacsapata a rájátszás első mérkőzésén a Pécs ellen a Gesztenyés úton.

Lejátszotta első mérkőzését a férfi kosárlabda-bajnokság rájátszásában az ASE NB I-es csapata. A középszakaszt második helyen záró piros-kékek az alsóház győztesével, a Pécsi VSK PANNONPOWER-rel vívták az egyik fél három győzelméig tartó párharc első meccsét a Gesztenyés úti csarnokban. A vendégek keretéből Kovács Péter, a hazaiaktól Tóth Ádám, és Rodney Mc Gruder hiányzott sérülés miatt. A találkozó előtt Csirke Ferenc, a PVSK vezetőedzője félig tréfásan megjegyezte, hogy ők a párharc ötödik mérkőzését akarják mindenképpen nyerni, mire Braniszlav Dzunics az ASE vezetőedzője azt válaszolta, hogy ezért nem akar ő öt meccset.

Jól indult az első negyed, Körtélyesi zsákolása után 7-1-et mutatott az eredményjelző, Csirke Ferenc rögtön időt is kért. Jót tett a tanács a baranyai csapatnak, a 6. percben Sarlija triplájával 9-9-re egyenlítettek, sőt nem sokkal később a vezetést is átvették. Beleerősített az ASE, de nem tudott nagyobb előnyre szert tenni, szívósan tapadt a vendégcsapat.

A második felvonásban sem sikerült nagyobb előnyt szerezni, sőt a Pécs többször is 4 ponttal vezetett. A negyed közepe táján sikerült újra átvenni a vezetést, de nagyon sült a vendégjátékosok keze, a 20. perc végére 7 hárompontost helyeztek el a hazai gyűrűben.

A nagyszünet után sem történt változás, gyűrték egymást a csapatok, nagyon kemény védekezést láthatott a közönség mind a két oldalon. Ebben az időszakban Eilingsfeld vitte a hátán a piros-kékeket, az utolsó percben négy pontos hátrányból jött fel a PVSK Sarlija révén.

Az utolsó felvonás is kemény csatát hozott, a Paks nem tudott előnyt szerezni, sőt többször ismét a Pécsnél volt az előny. Szabó két triplája, és Kovács Ákos ziccere után pécsi időkérés következett, de nem tudtak a feljavuló hazai védekezés ellen mit kezdeni. Vaughn is elsüllyesztett két „gyilkos” triplát, és innen már nem tudott fel állni a vendég.

A következő mérkőzést május 12-én Pécsett rendezik.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-PANNONPOWER 84-75 (19-19, 23-22, 17-18, 25-16). ASE Sportcsarnok, vezette: Benczur T., Farkas G., Gál J. (Farkas J.).

ASE: VAUGHN 16/6, Medve 4/3, Körtélyesi 4, SZABÓ 16/12, JONES 15 Csere: Kovács 8/6, EILINGSFELD 14, Baki -, Robinson 7/3

PVSK: NELSON 18/3, Bíró 2, CSABAY 11/9, Budimir 7/3, SARLIJA 14 Csere: Halász 10/3, Nagy 8/6, Délity 5/3, Bödör –