Hírek röviden

Pintér Attila harmincfős válogatott keretet hirdetett a dánok elleni mérkőzésre. A jövő csütörtöki meccsre készülve négy kapust és huszonhat mezőnyjátékost hívott be. Az MVM-Paks játékosai közül Fiola Attila, Szabó János és Heffler Tibor vehet részt a felkészülésen.

Vizsgával ért véget a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtára által szervezett, alapfokú számítógép használati ismereteket adó, 30 órás tanfolyam. A záróeseményen heten vehettek át oklevelet. A 2012-ben indult képzésben 73 fő szerzett a munkában és a mindennapi életben hasznosítható ismereteket, a következő, szeptemberi kurzusra már be is telt a létszám, jelentkezni a novemberben induló képzésre lehet a könyvtár telefonszámán.

Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 24 órában több mint félszáz esethez kellett vonulniuk leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. Szerdán tizenöt műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, többnyire kézi erővel vagy láncfűrésszel végezték az akadályelhárítást.

Polgár Luca és Sárosi Sára dzsúdóban első helyen zárt a nemzetközi Budapest Kupán májusban. A legjobb eredmény elérése mellett számos ezüstérmet is elhódítottak a piros-kékek ifjú versenyzői.