Sporthírek röviden

Fotó: porthole.hu
Fotó: porthole.hu

A hétvégén az Atomerőmű SE rendezésével, a Koloska Marina adott otthont a Paks Kupa versenynek, ahol a már hagyományos kalóz osztály mellett a 470-esek részére is kiírtak vitorlás versenyt. Biztatóak voltak az időjárási előrejelzések a versenyre, szombaton a 8-14 csomós szélben négy futamot sikerült rendezni. Ugyan 470-es egység nem nevezett a hétvégére, a kalóz osztályban 20 hajó versengett egymással. A versenyt a BYC egysége, Varjas Sándor és Horváth Áron nyerte, a legjobb hazai (paksi) páros pedig Mayer Tivadar és Mayer Petra lett.

Véget ért a Paksi FC honlapja által kiírt szavazás, eldőlt, hogy ki az Év játékosa a szurkolók voksai alapján. A második körben az MVM-Paks három játékosára, Bartha Lászlóra, Fiola Attilára és Szabó Jánosra lehetett leadni a szavazatokat. A hétfő reggel véget ért voksolás alapján a 2013/2014-es bajnoki szezonban az Év játékosa Fiola Attila lett.

Elkezdődött a strandröplabda szezon és máris megszületett az első paksi siker – a Bérdi Kata, Soó Ehedi Ágnes és Moró Attila alkotta trió harmadik helyen végzett a 16 csapat részvételével megszervezett Szekszárdi Amatőr Strandröplabda Bajnokságon június 21-én. A torna legjobb női játékosának különdíját is Bérdi Kata kapta.

A jövő évi csapat-összeállításnál Deonta Vaughnt nem marasztalják az ASE NB I-es kosárlabdakeretéből, Rodney McGruder pedig várhatóan máshol folytatja pályafutását, adta hírül a klub honlapja.