Súlyos baleset Paks és Dunakömlőd között

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

Súlyos közlekedési baleset történt Paks és Dunakömlőd között a 6-os főúton délután fél négy körül, egy Skoda személygépkocsi és egy kamion ütközött össze egymással. A helyszínre mentők, tűzoltók, rendőrök is kivonultak. Jelenleg teljes útzár van érvényben, a forgalmat az autópályára terelik, amelyet ezen a szakaszon díjmentesen használhatnak a közlekedők. Az egyik sérültért mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

A Tolna megyei Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint a baleset következtében három személy megsérült. A rendőrség a helyszínelés és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárta. Az autósok az M6-os autópályán kerülhetnek. Az autópálya Paks északi és déli lehajtó közötti szakasza a forgalomkorlátozás idején díjmentesen használható. A Tolna Megyei Katasztrófavédelem úgy tájékoztatott, hogy a személyautóban hárman utaztak, közülük ketten súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek. Egyiküket a paksi hivatásos tűzoltók vágták ki a roncsból. A kamion sofőrje és az autó harmadik utasa nem sérült meg a balesetben.

Szemtanúk elmondása szerint a Skoda megpördült a vizes úton és a szemből érkező kamionnak ütközött. Részletes információkat későbbre ígért a rendőrség.

Frissítés: 20.30-ra helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, a forgalom újra zavartalan.

Fotó: Kövi Gergő
Fotó: Kövi Gergő

(A TelePaks Kistérségi Televízió felvétele a baleset helyszínéről)