Hírek röviden

A lengyelországi Poznanban áll rajthoz ezen a hétvégén az Alpok-Adria sorozatban, az IMRC és a Magyar Bajnokságban Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros, Gyutai Adrián. A versenyző azon küzd, hogy ismét visszakerüljön az első helyre a tabellán.

A tervezett időre, augusztus elsejére befejeződhet az országban az őszi búza aratása – közölte Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke. Hozzátette, az őszí búzát a termőterület 95 százalékán már levágták. A termésátalg hektáranként 4,5 tonna, ami 0,1 tonnával kevesebb az előzetesen vártnál.

Transzformátort szállítottak hétfőn és kedden a paksi atomerőműből Székesfehérvárra, az Eco-Inert Környezetvédelmi Kft. telephelyére, írja az iho.hu. Ez a paksi trafók hagyományos vesztőhelye, évete 1-2 egységet bontanak itt le. A vasúti magazin oldala szerint ezúttal is a transzformátor 140 tonnás magja érkezett vasúton, a további száztonnányi fémburkolatot három túlméretes teherautóval szállították hétfő éjszaka az MVM OVIT Zrt. munkatársai.