Programajánló

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Népzenés estet tart a Szaggató zenekar pénteken a dunakömlődi faluházban: 18 órától a gyerekeknek indul táncház, 19 órától koncert következik, 21.30-tól pedig a felnőtteket mozgatja át Kosnás Árpád.

A 3D-s mozgómozi újabb filmeket hoz Paksra, a Csengeyben vasárnap a Maja a méhecskét, a Tini nindzsa teknőcöket, a Lucyt, a Senki szigetét és a November Mant vetítik.

A krimit, a színházat és a gasztronómiai élményeket ötvözi különleges vacsoraestjén az Erzsébet Nagy Szálloda október 25-én. A Téves gyilkosság az expressen című vacsoraszínház rendhagyó élménnyel kecsegteti résztvevőit. Aki szintén aktívan töltené a hétvégét, szombat délután csatlakozhat a kömlődi faluház sportnapjához csocsóval és pingponggal, vagy részt vehet pénteken a Tolnaricum legújabb borkóstolóján, ahol Németh Janó fiatal szekszárdi borász mutatja be borait.

Sweet Home Party lesz paksi és helyi kötődésű fiataloknak csütörtökön a Faterok Brasserie & Caféban. A nemrégiben megnyílt szórakozóhely az egész hosszú hétvége alatt változatos programokat kínál a szórakozni vágyóknak.

A kulturális központban elindult a 2014/15-ös színházi évad. Október 20-án a Latinovits-bérlet első előadását tekinthették meg az érdeklődők, október 28-án pedig a Barbara című erdélyi rock-musical kerül színpadra Nádasdi Veronika, Patai Anna és Szolnoki Tibor főszereplésével. November 3-án elindul az Erkel-bérlet is egy nagyszabású produkcióval, a Carmina Burana című darabot mutatják be a Magyar Állami Operaház tagjaival. Az előadásokra jegyek válthatók a Csengey jegypénztárában.

Színes programmal csatlakozik az origami világnapjához a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola gyermekkönyvtára. A világnap alkalmából november 6-án 8-16 óráig folyamatosan várják a diákcsoportokat, akik könyvekhez kapcsolódó munkadarabokat hajtogathatnak Borosné Ring Mária és Lisztmajerné Fritz Marianna irányításával. A helyszínen hajtogatott alkotásokról fénykép készül, a legszebbekből pedig virtuális kiállítás nyílik a Magyar Origami Kör honlapján.