Programajánló

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Immár 17. alkalommal mutatkozhatnak be a lemezszerződéssel nem rendelkező amatőr zenekarok az Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztiválon. Szombaton 13 órától az idei nevezők közül Pécsről, Debrecenből, Tatabányáról és számos más városból 15 zenekar mutatja be zenei tudását a helyi közönségnek, a sztárvendég 19 órától a Fekete Jenő Bluestrió lesz.

Tíz éves születésnapját ünnepli a Vetővirág népzenei együttes. A jubileumi koncert szombaton 18 órakor lesz a dunakömlődi faluházban.

Gerjen lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ Szomszédoló elnevezésű programjának legújabb vendége november 16-án 14 órától. A település közösségei, alkotói, kézművesei, termelői érkeznek Paksra, hogy bemutassák Gerjent, hagyományaikat, mindennapjaikat és mindazt, amire büszkék. Lesz interaktív filmvetítés, fotókiállítás, iskolások tánca, de a Szomszédolón zenél a Duna-rock Akusztik is és bemutatkozik egyebek mellett Házi József fafaragó is munkáival. Szintén ennek a programnak a keretén belül három gerjeni amatőr fotós, Józsa Diána, Máté Dénes és Verőczei Péter mutatkozik be a paksiaknak közös kiállítás keretében Gerjen objektíven keresztül címmel november 16-án 16 órakor a kulturális központban.

Mesés színházi élményeim címmel hirdet rajzpályázatot a Csengey Dénes Kulturális Központ 4-6 éves gyermekek részére. Egyéni alkotásokat várnak szabadon választott technikával a házban. A Kincskereső Gyermekkönyvtár pedig játékos vetélkedőre hívja azokat az általános iskolai tanulókat, akik szeretnének megismerkedni Berg Judit írónővel és műveivel. A 2-5. osztályos diákok részére készült rejtvényfüzetek és könyvek a Kincskereső Gyermekkönyvtárban elérhetőek.