Programajánló

Fotó: www.facebook.com/Kökény Attila
Fotó: www.facebook.com/Kökény Attila

November 21-én Kökény Attila koncertezik Pakson a Faterokban. Koncertkezdés 23 órakor lesz, jegyek elővételben a helyszínen kaphatók, a belépő 1500 forint.

November 28-án ismét Paksra érkezik a mozgómozi, így három új mozifilm közül egyet 3D-ben nézhetnek meg. 16.30-tól a Doboztrollokat 3D-ben, a Delfines kaland második részét és a Holtodiglant pedig 2D-ben vetítik a Csengeyben. Jegyek a vetítési napokon válthatók.

Miklós Csaba móri borász mutatja be borait a Tolnaricum borkóstolóinak legújabb alkalmán november 21-én 19 órakor. A várható érdeklődésre tekintettel előzetes bejelentkezés szükséges az eseményre.

Dunakömlődön Katalin bált, az Erzsébet Nagy Szállodában Erzsébet bált tartanak szombaton. Előbbire a faluházba várják az érdeklődőket a nyugdíjasok szervezésében, az Erzsébet bálon pedig különleges meglepetés fogadja az érkezőket, ugyanis a rendezvény a boldog békeidők hangulatát fogja idézni.

Szombaton annak sem kell csüggednie, aki a késő őszi napsütésben még sportolni szeretne: a Demeter Egyesület gyalogtúrát szervez a Mecsekbe. Indulás reggel 7 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ parkolójából, jelentkezni Török Erzsinél (20/31-44-615) és Kiss Mariannál lehet (75/50-84-19). A 13 kilométeres túra érinti Pécsváradot, Püspökszentlászlót és Óbányát. Aki pedig itthon maradna, látogasson ki az ASE-Nyíregyháza bajnoki kosárlabda mérkőzésre.

Vasárnap hangfürdővel, szauna szeánsszal és színes wellness programokkal várja a pihenni vágyókat az Erzsébet Nagy Szálloda. A programok 14 órától 20 óráig tartanak.

A Csengey Dénes Kulturális Központ Könyvtár-galériájában december 1-jén Verseghy Ferenc habán fazekas kiállítását nyitja meg Appelshoffer Ágnes, Tolna polgármestere, valamint Verseghy Ferenc népi iparművész. A kiállítás megnyitóját a Vetővirág együttes kíséri.