Karácsonyra várva

A kulturális központ december 14-én ismét megrendezi adventi kézműves kirakatát, amellyel elsősorban a Pakson és a kistérségben élő kézművesek tevékenységét szeretné bemutatni, ismerkedési, kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítani a kézművesség különböző területein alkotók részére. A rendezvényen saját készítésű, az ünnepkörhöz kötődő használati, dísz- és ajándéktárgyak körül lehet majd válogatni.

Karácsonyi hangversenyt tart a Pro Artis Művészeti Iskola december 19-én 18 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központban. A díjtalan előadásra mindenkit szeretettel várnak.

A Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is megszervezi a paksi általános iskolák német nemzetiségi osztályaiban tanuló diákjainak hagyományos karácsonyi kézműves foglalkozását december 15. és 17. között az önkormányzat klubhelyiségében. A tanulók megismerkedhetnek az adventi és karácsonyi hagyományokkal, szokásokkal, de ezúttal sem maradhat el egy német karácsonyi ének megtanulása és a szokásos ünnepi dekoráció elkészítése sem. A foglalkozáson német nyelven az ünnepi előkészületekkel és a karácsonnyal kapcsolatos fogalmak, kifejezések is felelevenítésre kerülnek.