Újabb változások előtt állnak a tankerületek

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) működési tapasztalatairól, a várható változásokról adott tájékoztatást és a pedagógusok kérdéseire válaszolt Péterné Iker Ivett, a KLIK Paksi Tankerületének igazgatója azon a fórumon, amelyet a Pedagógusok Szakszervezete Paksi Városi és Járási Szervezetei szerveztek. Mezősi Árpád titkár arról számolt be, hogy sok kérdés felmerült – ezek zömét előre megküldték vendégüknek – kezdve a tankönyvellátástól, a juttatásokon át a versenyek és sítáborok támogatásáig. A pedagógusok azt tapasztalják, hogy bár az egységes működés érdekében jött létre a KLIK, mégis más és más a gyakorlat egyes iskoláknál nem egyszer egy tankerületen belül is.

Péterné Iker Ivett azontúl, hogy megválaszolta a kérdéseket, beszélt arról is, hogy újabb változás előtt áll a szervezet, feladat- és hatáskör átcsoportosítások várhatóak egyebek között a járási és megyei tankerületek között. Kiemelte, hogy igen jó, napi a kapcsolat a szervezet megyei központjával, mindent megtesznek, hogy az újabb átszervezés zökkenőmentes legyen, s abból az intézmények ne érezzenek meg semmit.
Mezősi Árpád elmondta, hogy tavaly is rendeztek már hasonló körben fórumot, akkor a szakszervezet belső ügyeivel foglalkoztak, hiszen egy évvel voltak a tisztújítás után, szükség volt az érdek-képviseleti kérdések, jogi ügyek tisztázására. Elmondta, hogy a Pedagógus Szakszervezet reprezentatív és sok szép eredményt elért már, beleértve a kollektív szerződés meglétét is.