Első díjat hoztak Madocsának a paksi filmesek

Győzelmet hozott Madocsa számára a WWF Magyarország akciójában Babai István filmje. A nemzetközi természetvédő szervezet 2005 óta szervezi meg Big Jump, azaz Nagy Ugrás nevű akcióját a természetes vizek védelme érdekében. Első ízben 22 ország 31 folyójába egyazon pillanatban 250 ezer ember ugrott bele. Magyarország 2008-ban csatlakozott az akcióhoz. Ebben az évben Európa-szerte több mint ötszáz helyszínen zajlott a figyelemfelkeltő akció százezrek részvételével. Hazánkban tizenöt település csatlakozott, a megyéből egyedül Madocsa, ahol majdnem háromszázan ugrottak egyszerre a Dunába. Gelencsérné Tolnai Klára polgármester szavai szerint azért, mert a községnek mindig szerves része volt a Duna-part, amit reményei szerint egyre többen felfedeznek majd. Szeretnék, ha nem csak a fociszerető szurkolók tudnák Böde Dani révén azt, hogy hol fekszik Madocsa, hanem a természetjárók, a vizeket kedvelő turisták is felfigyelnének rá. Ez most meg is történt, hiszen egy versenyt is hirdetett a WWF Magyarország a csatlakozók között, akik az eseményről készült videófilmmel szálltak harcba az első díjért. Ezt Madocsánk ítélték mondván, hogy a magával ragadó képes élménybeszámolóból jól látszik, hogy a Duna szeretete és a folyó egészségének védelme a madocsaiak minden generációját képes megszólítani és tettekre ösztönözni. A film a paksi Babai István és Vida Tünde munkájának eredménye. Az alkotók Madocsa imázsfilmjén dolgoznak, ezért kézenfekvő volt számukra, hogy felajánlják, elkészítik a Big Jump pályázatához a képes beszámolót. A több filmes díjat elnyert operatőr, Babai István azt mondta, nagyon örül annak, hogy győzelemhez segíthették Madocsát.

– Igazán hálás volt a téma, hiszen egy jó hangulatú, kreatív programot kellett megörökíteni. A Duna-part szépségének bemutatásában pedig jó szolgálatot tettek a légi felvételek, amelyek olyan perspektívában láttatták a környéket, ahogyan még sok helybeli sem látta – fűzte hozzá.
Az első díjnak köszönhetően Madocsa lesz a WWF Élő Duna Turnéjának egyik állomása, illetve egy buszos kirándulásra is vendégül látják a falu küldöttségét a WWF egyik hazai projekthelyszínén.