Az új Duna-hídról egyeztettek

A Paks és Kalocsa közé tervezett új Duna-híd tanulmánytervének készítésével kapcsolatos egyeztetést tartottak augusztus 25-én Kalocsán, a Városháza dísztermében a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szervezésében, adta hírül az mvmpaks2.hu.

Az új Duna-híd építésében érintett települések polgármesterei és számos tisztségviselő kapott tájékoztatást a fórumon a híd lehetséges nyomvonalairól, valamint a hídszerkezeti változatokról.

A látványtervekkel szemléltetett előadást követően a szakemberek minden felmerülő kérdésre válaszoltak. A híd megvalósíthatósági tanulmánya szeptemberre készülhet el, amelyet a tervezési, környezeti hatásvizsgálati és engedélyezési munka fog követni.

Amint ismeretes, 2015 tavaszán, az új atomerőművi blokkok környezetvédelmi engedélyezése kapcsán tartott lakossági fórumsorozaton felmerült lakossági igények nyomán hozott döntést a kormány a paksi és kalocsai oldalt összekötő új Duna-híd megépítéséről. A híd jelentős segítséget nyújt majd abban, hogy a Bács-Kiskun megyében élők könnyebben kapcsolódhassanak be a Paks II. beruházás munkálataiba, illetve annak kiszolgálásába. Ezen túl a régióban zajló egyéb ipari és mezőgazdasági tevékenységre is kedvező hatással bírhat a tervezett híd.