Vezetői pályázatokat is kiírtak a testületi ülésen

Kilenc napirendi pontot tárgyalt legutóbbi ülésén Paks Város Képviselő-testülete. A grémium elfogadta a Paks Integrált Településfejlesztési Stratégiáját, módosította a 2015. évi költségvetést és a Helyi Építési Szabályzatot, döntés született arról, hogy a település idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz, valamint pályázatot írt ki az Idősek Otthona és a Paksi Gyógyászati Központ vezetői, illetve főigazgatói állására is.

A szeptemberi képviselő-testületi ülés a 2015. évi költségvetés módosításával kezdődött. A rendeletet idén negyedik alkalommal korrigálta a testület, ezúttal 308 millió forinttal változott a bevételi és a kiadási oldal. A befolyt többletbevételnek köszönhetően folytatódhat a város idei út- és utcafelújítási programja , a Vörösmarty utcában már meg is kezdődött a rekonstrukció. Az összegből 60 millió forint önerőt a Fehérvári úton épülő új stadionra különít el a testület, valamint plusz forrást kapnak a település médiumai, a Paksi Sportegyesület és az ASE is – ezek támogatását korábban az atomerőmű vállalta.

A folytatásban a grémium elfogadta a Paks Integrált Településfejlesztési Stratégiáját, döntés született arról, hogy a település idén is csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázathoz. Ezt követően módosította a Helyi Építési Szabályzatot, majd pályázatot írt ki az Idősek Otthona vezetői és a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatói állására is. Az ülés végén a grémium arról határozott, hogy szeptemberben indult Waldorf-intézmény miatt az óvodai egészségügyi alapellátást a területi illetékes védőnő, az iskolait pedig a vezető védőnő látja el a jövőben.