Vasúton utaztak múzeumtól múzeumig

Koncertteremmé és táncparketté változott néhány órára az Atomenergetikai Múzeum előtti tér. Sőt vasútállomássá is, mivel a vendégek különleges úton-módon érkeztek. A város két intézménye, a Paksi Városi Múzeum és az Atomenergetikai Múzeum közös kezdeményezéssel csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiváljához. Ezúttal nemcsak láthatatlan kapocs kötötte össze a két intézményt, hanem teljesen valóságos: a Paksi Városi Múzeumból vonattal utaztak a látogatók az Atomenergetikai Múzeumig. Előtte-utána válogathattak a programokból: a városi múzeumban tárlatvezetés várta a közönséget, az udvaron kézműves foglalkozást tartottak a gyerekeknek, akik egyebek mellett szélforgót készíthettek. A Party Táncklub tagjaitól néhány lépést is elleshetett a közönség. Ezután szállt vonatra a Duna-parti megállónál több mint háromszáz vendég, akit az Atomenergetikai Múzeumnál étel-ital és zenés program várt. A Party Táncklub tagjai a közönséget is ösztönözve a minap Peron Fesztivált nyert Ulbert-Hesz Project kiváló muzsikusainak zenéjére ropták a táncot a múzeum előtt.

Dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató az érkezőket köszöntve kiemelte, hogy Paks és az atomerőmű szorosan összekapcsolódik, s – miként a két múzeum programja is jelzi – összefog közös célokért. Említést tett arról, hogy a napokban ünneplik az atomerőmű alapkőletételének negyvenedik évfordulóját, amire emlékezve tortával is készültek a múzeumi rendezvényre. Mint mondta, az üzemidő-hosszabbításnak köszönhetően biztos perspektívát nyújt az atomerőmű.

Az Atomenergetikai Múzeum vezetője, Enyedi Bernadett úgy tájékoztatott, hogy még három programmal várják a látogatókat a következő hetekben az Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.