A negyvenéves évfordulóról is megemlékeztek a Céggyűrű-ünnepségen

Húsz fővel gyarapodott ismét a kitüntetett kiválóságok tábora: a Csengey Dénes Kulturális Központban átadták a paksi atomerőmű Céggyűrű kitüntetéseit. Az ünnepségen megemlékeztek a cégalapítás negyvenedik évfordulójáról és elbúcsúztatták, megajándékozták a nyugdíjba vonuló kollégákat. Hamvas István vezérigazgató a négy évtizedre visszatekintve sorra vette azokat a tényezőket, amelyek sikerre segítették az erőművet. Mint kiemelte, a beruházás korai fázisában megszületett a döntés arról, hogy ki lesz üzemeltető, így érvényesültek azok a szempontok, amelyek később lehetővé tették a blokkok problémamentes üzemeltetését. Az erőmű tulajdonosa folyamatosan biztosította a pénzügyi hátteret, ami a műszaki színvonal megtartását, a hatékonyság és teljesítmény növelését lehetővé tették. A tulajdonostól az erőmű vezetése mindvégig lehetőséget kapott, hogy dolgozóit kellőképpen motiválja, ösztönözze a minőséget, biztonságot, hatékonyságot szem előtt tartó munkára. Az erőműépítésről született döntés nemcsak egy létesítményt, hanem egy iparágat hozott léte Magyarországon, létrejött egy műszaki, tudományos, oktatói háttér, ami sok segítséget nyújtott a szakmai munkában csakúgy, mint az, hogy kezdetektől biztosított volt a független hatósági kontroll, ami szigorú követelményrendszer működtetésével inspirálta az atomerőművet.

A vezérigazgatói köszöntő után szólították sorra színpadra a munkatársak, munkahelyi vezetők javaslata alapján kiválasztott húsz dolgozót. Idén Balázs István Pál, Bokor László, Bolla Lajos, Csöndes József, Frast Gábor, Galgóczy Sándor, Göttli József, Györki Mihály László, Horváth László, Illés Rozália, Jakab Albert, Juhász Gábor, Koczka Jánosné, Miholics János, Noszek József, Straubinger József, Szabó Györgyné, Szabó János, Takács Imre Ferenc, végül Vargáné Kovács Mária vehette át a rangos elismerést.

Miholics János Géderlakról került Paksra, 1983-ban friss diplomás mérnökként az üzembe helyezésen dolgozott, 2001 óta a villamos karbantartó osztály vezetője. – Szeretek itt dolgozni, biztos munkahely mind anyagilag, mind erkölcsileg elismerik az embert. Meglepetés volt a díjazás, kollégák javasolták, vezetőim támogatták, köszönöm nekik – fogalmazott. Azt mondta, a legfontosabb vezérelvek számára, mint az erőmű dolgozóinak többségénél, a biztonság és a lojalitás. Noszek József hasonló elveket vall. Az elismerés, mint elmondta lapunknak, azt a százfős szervezetet illeti, amelynek élén áll. 1986-ban lett az erőműves nagy család tagja, húszéves üzemeltetési területen végzett munka után, 2007-ben lett a biztonsági rendszer osztály vezetője. A nyitott iroda elvet vallja. – Nincs protokoll, nincs szabály, nyitott az irodám, nyugodtan jöhetnek a kollégák bármilyen szakmai, emberi problémával, igyekszem megoldást találni rá – mondta.

A Céggyűrűvel díjazottak méltatása után Hamvas Istvánhoz, a társaság vezérigazgatójához Bognár Péter humán igazgató is csatlakozott, s ketten köszönték meg a nyugdíjba vonulók munkáját.

A díjátadó estet Vidákovics Ármin versekkel, Farkas Gábor Gábriel és zenekara hangulatos koncerttel tette emlékezetessé, a műsor végén dr. Kovács Antal kommunikációs igazgató mondott köszöntőt.

Fotóösszeállításunk az eseményről itt látható.