A határon szolgálatot teljesítő rendőröknek mondott köszönetet a Paksi Konzervatív Baráti Kör

Szeretnék az alapvető értékekre ráirányítani a figyelmet, szeretnének néha szót váltani a város, a világ dolgairól. Ezért hozták létre zömmel paksiak a Paksi Konzervatív Baráti Kört. Emblematikus az alakulás időpontja: a nemzeti összetartozás napján, június 4-én mondták ki alakulásukat. Paksiak mellett többen csatlakoztak határon túlról is a körülbelül negyvenfős társasághoz, így például dr. Kelemen András főorvos Kézdivásárhelyről, Jenei Károly lelkész Viskről, valamint Galánta főellenőre, Pallya Gábor. Formális szervezet alapítását nem tervezik, miként azt sem, hogy menetrendszerűen találkoznak, azt viszont igen, hogy akcióikkal folyamatosan szeretnék ráirányítani a figyelmet az alapvető értékekre. Az első ilyen egy Dunakömlődi Faluházban tartott összejövetel volt, ahol azokat a paksi rendőröket – a Paksi Rendőrkapitányság és a Terrorelhárítási Központ (TEK) 9. műveleti osztálya munkatársait – látták vendégül, akik az elmúlt hetekben az ország déli határán teljesítettek szolgálatot.

Süli János, a kör egyik alapítója, Paks polgármestere azt mondta, nem a migránsokról, hanem a rendőrök helytállásáról szól az est. – Ezzel szeretnénk megköszönni munkájukat, amit kiélezett helyzetben, kamerák kereszttüzében végeztek – emelte ki. Beszélt arról, hogy rövidesen Paksnak is „szembe kell néznie egyfajta bevándorlással” hiszen sokan érkeznek majd az erőmű beruházásra. – Szeretettel, szívesen várunk mindenkit, aki dolgozni akar, aki ellenőrzött módon, velünk szövetségben érkezik. Azt kevésbé tudjuk tolerálni, ha nem így történik – hangsúlyozta.

Csongrád megye rendőr-főkapitánya dr. Lukács János régi ismerősként érkezett, hiszen a Paksi Gastroblues Fesztivál visszatérő vendégeként jó kapcsolatot ápol a konzervatív kör több tagjával is. – Nagy élmény számomra, hogy fiatalkorom bálványait itt láthattam a színpadon – mondta. A rendőrségi együttműködéssel kapcsolatban úgy fogalmazott, segítség, így a Tolna megyéből, Paksról hozzájuk vezényelt kollégák nélkül nem tudtak volna megbirkózni a feladattal.

Gárdai György, a Paksi Konzervatív Baráti Kör alapító tagja elárulta, hogy a Visk megsegítésére tavaly ősszel szervezett jótékonysági rendezvényük sikere bátorította őket a konzervatív értékeket képviselőket összefogó szervezet alapítására. Akkor 800 ezer forint gyűlt össze. Az adományokra a közeljövőben is számítanak, december 5-én, a 23. Gastroblues Fesztivál kiadványainak bemutatóján a viski gyerekek karácsonyára gyűjtenek.