Fokozott védelmi intézkedések, erősebb rendőri jelenlét az atomerőműnél

Megerősítették a paksi atomerőmű védelmét is a párizsi terrortámadások nyomán. Volent Gábor biztonsági igazgató azt mondta, a fokozott védelmi intézkedéseket addig tartják fenn, amíg szükséges.

A miniszterelnök belbiztonsági tanácsadója, Bakondi György tájékoztatott arról, hogy a nemzetbiztonsági kabinet az ország védelmének megerősítése mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy szigorítják a kiemelt intézmények és a határok ellenőrzését, növelik a rendőri jelenlétet az utcákon, a tereken, a repülőtéren, illetve Paksnál. Hozzátette, hogy Magyarországon nincs terrorveszély, de ezek az intézkedések szükségesek.

– Emelték, de a négyfokozatú terrorfenyegetettségi skála második, B szintjén belül tartják a védelmi intézkedéseket – erősítette meg Volent Gábor, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. biztonsági igazgatója, aki arról számolt be, hogy e döntés hatására a saját védelmi rendszerükben változtatásokat vezettek be. – Vannak előre elkészített intézkedési terveink, ezek közül alkalmaztuk az ilyen esetben szükségeseket – mondta a biztonsági igazgató hangsúlyozva, hogy az atomerőmű védelme alaphelyzetben is igen erős. Hozzátette, hogy az állami szervek is megerősítették az erőmű védelmét, ami a rendőrség erőteljesebb jelenlétével jár.