Közel ezren látogattak el a strandfesztiválra

Népszerű volt a paksi strandon megrendezett Pool Festival, amit két helyi lemezlovas, Bányai Péter és Bíró Kristóf álmodott meg. A fővárosban és sok vidéki strandfürdőben elterjedtek azok az esti medencés partik, éjszakai fürdőprogramok, amelyek nemcsak a fürdőhelyeken való szórakozást, hanem a hazai fürdőkultúrát is népszerűsítik. Ezen elindulva keresték meg a szervezők a Paksi Ürgemezei Strand üzemeltetőjét a fesztivál ötletével.

A rendezvény délutánján a városban működő moderntánc-csoportok kaptak lehetőséget a megszokottól kicsit eltérő környezetben való bemutatkozásra, összesen közel 300 táncos lépett fel a strand élménymedencéje mellett felállított színpadon. Ott volt a Destiny’s Dancers, a Csillag Show-tánc Egyesület, a Pódium Táncstúdió, a Főnix Tánccsoport, a Gamila Orientális Hastánccsoport, valamint a Broadway Stúdió is színre lépett. A folytatásban a paksi Pagony együttes tagjai csaptak a húrok közé egy koncert erejéig, majd helyi és országos hírű lemezlovasok váltották egymást, fellépett többek között Pixa, valamint a hazai hip-hop kultúra egyik ikonja, Sub Bass Monster is, írják a szervezők sajtóközleményükben.

A strand kiváló vízminőségű élménymedencéje, barátságos, zöld környezete és hangulatos fesztiváldizájn tette komfortossá a rendezvényt, ahova közel ezren látogattak el. A rendezvényt hagyományteremtő szándékkal szervezték meg.