Rendszámtáblákat és kukákat sodort a víz

Számos főutcai üzletben állt a víz a tegnapi vihar során, kukákat is elsodort a hirtelen jött áradás a tegnapi özönvízszerű esőzésben. Ahogy arról tegnap beszámoltunk, olyan sok riasztást kaptak a paksi hivatásos tűzoltók, hogy a szekszárdiak és soltiak segítségére is szükség volt.

Fokozott járőrözés, a területek felmérése a személy- és vagyonvédelem érdekében, szükség esetén jelzés a katasztrófavédelemnek, ez volt a Paksi Rendőrkapitányság munkatársainak feladata tegnapi vihar kapcsán. Szerencsére baleset nem történt és életmentésre sem volt szükség, tájékoztatott dr. Kuti István rendőrkapitány, aki azt is elmondta, hogy a kapitányságra hat rendszámtáblát vittek be, amiket valószínűleg a parkoló autókról sodort le a víz.

A Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola hőközpontjában bő 20 centiméter magasan állt a csapadékvíz a tegnapi vihar során. Az iskola vezetése értesítette a DC Dunakom Plusz Kft-t, a kiérkező munkatárs egyeztetett a cég vezetésével és abban maradtak, hogy egyelőre elbír ezzel a mennyiséggel a belső szivattyúrendszer, ám ha éjszaka is folytatódik az intenzív esőzés, akkor kérik a katasztrófavédelem segítségét, nehogy zárlatot okozzon az emelkedő víz. Szerencsére erre nem volt szükség, elállt az eső, a saját szivattyúkapacitás elegendőnek bizonyult és reggelre már csak foltokban volt víz a létesítményben.

Pakson jelenleg két utca felújítása zajlik. Az Ady Endre utcában a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék nem okozott komoly gondot, mivel az útpálya ágyazatát már kialakították és zajlik a térkövezés, tájékoztatott Pupp Gábor. A műszaki osztály munkatársa azt is elmondta, hogy az utcában lévő egyik ház szuterénjába folyt vissza szennyvízzel keveredett víz az átépítés alatt álló szennyvízaknából, a helyreállításban a kivitelező DC Dunakom Plusz Kft. munkatársai segítettek a tulajdonosnak.

A Kinizsi utcában még nem jutottak el az építkezésnek ebbe a szakaszába, így az úttükör kialakításához kitermelt földet az esővíz meglazította és az iszapot behordta a nyitott tolózáraknába és az árkokba. Ezek kitakarítása jelenleg is zajlik, valamint igyekeznek a gyalogos közlekedésre szolgáló területeket is rendbe tenni, amit egyébként az önkormányzat is kért a kivitelezőtől. Lovász Aranka, a műszaki osztály munkatársa arról is tájékoztatott, hogy kint voltak a helyszínen és a holnapi nap folyamán is kilátogatnak. A helyreállítás egy-két napot biztosan igénybe fog venni.

(Cikkünk folyamatosan frissül.)