Indul a Szülők Iskolája programsorozat

Szülők Iskolája néven indít hét alkalomból álló programsorozatot az Aranyhal Waldorf Egyesület és a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtára. Az első rendezvényen a gyógyítás és a nevelés alternatíváival ismerkedhetnek a résztvevők antropozófus orvosok, gyógytornászok, fejlesztőpedagógusok, művészet- és zeneterapeuták segítségével.

Az ősztől tavaszig tartó programsorozatra mindenkit várnak, aki érdeklődik a nevelés, gyógyítás kérdései iránt, és kíváncsi az alternatívákra. A Szülők Iskolája első eseménye szeptember 23-án 15 és 19.15 között lesz a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárában, ahol egy szegedi antropozófus orvoscsoport osztja meg tapasztalatait a résztvevőkkel. A szünetekben az újonnan érkezők csatlakozhatnak a hallgatósághoz.

A rendezvény első részében A test, a lélek és a szellem egészsége címmel lesz előadás. A látogatók 16 órától interaktív kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, szó lesz az óvodás és kisiskolás korú gyermekek testi, lelki, szellemi igényeiről, a figyelemzavaros és hiperaktív gyerekekről, a Waldorf pedagógia gyógypedagógiai ágáról, az Extra Lesson-ről, ritmikus terápiákról és fürdőterápiákról, bizonyos gyermekkori eltérések kezeléséről, mint amilyen a lúdtalp és a gerincferdülés, valamint a művészeti oktatás szerepéről a Waldorf-pedagógiában. A 17.45-kor kezdődő harmadik részben mindezek gyakorlati alkalmazásával foglalkoznak, terítéken lesz a lázkezelés, a mese- és zeneterápia, illetve közösen átélhetnek egy dobkört, összehangolódást a zene révén.

A részvétel ingyenes, további információt a www.waldorfpaks.hu honlapon, illetve a szulokiskolajapaks@gmail.com email-címen kaphatnak az érdeklődők. A második találkozó november 16-án lesz.