A Lépjünk a Holdra nyerte meg a paksi fesztivált

Huszadik alkalommal várták a közönséget az Öröm a zene Paksi Országos Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál tehetségkutatóra a Művészetekért Egyesület szervezésében. Az előválogatót követően 13 zenekar kapott lehetőséget arra, hogy bemutatkozzon a neves zsűri és az érdeklődő közönség előtt a Csengey Dénes Kulturális Központban. Az esti sztárfellépő Vörös István (Prognózis) volt.

Az idei fesztiválon az első helyezett a Lépjünk a Holdra (Budapest) lett, második a 1LIFE (Szolnok), a harmadik pedig a StarBugs (Budapest).

A legjobb énekes Inczédi Judit lett a Primrose Paradise tagja (Tatabánya), a legjobb gitáros a Radzeer (Budapest) együttesből Herman Péter, aki egyébként az egyetlen paksi zenészvolt az idei tehetségkutatón, a legjobb basszusgitáros elismerést Kovács áron kapta a Lépjünk a Holdra zenekarból (Budapest), a legjobb dobos Papp Orsi lett az OHM MAID-ből (Budapest), a legjobb hangszeres pedig a Primrose Paradise (Tatabánya) tagja, Szénási Annamari, aki csellón játszott.

Az ifjúsági zsűri különdíját a Lépjünk a Holdra vehette át, a közönség különdíját pedig Herman Péter.

További értékes díjakat is átadtak a fesztiválon:

– Fellépési lehetőség a The Houdinis zenekar 4 koncertjének előzenekaraként: 1LIFE (Szolnok)
– XXII. Légrádi Antal Tehetségkutató Fesztiválon: Radzeer (Budapest)
– Fellépési lehetőség a XXIV. Peron Alapítvány Tehetségkutató Fesztiválon: 1LIFE (Szolnok)
– Rádiós bemutatkozás a paksi Fortuna Rádió jóvoltából: Lépjünk a Holdra (Budapest)
– Újfalusi Gábor díj: 1LIFE basszusgitárosa, a jövő reménysége: Jankó Marcell
Fellépési lehetőség a paksi Gastroblues Fesztiválon: StarBugs (Budapest)
+ Art Major Session szobaklip és interjú: Lépjünk a Holdra (Budapest)

A fesztivál keretében mutatták be a Paksi Pillanathangok vol.1. címet viselő CD-t, amelyen 16 paksi vagy paksi kötődésű zenekar saját dala szerepel. A 68 perces CD elkészítésében 71 zenész működött együtt. A Paksi Pillanathangok vol.1. címet viselő kiadványt a szerkesztők, Feil Gábor és Gyulai István, a paksi PistiEst zenekar két tagja, “zenei korrajznak” nevezik, amelyen a pop, a rock, a jazz és a blues műfajban akusztikus és instrumentális szerzemények hallhatók.

A CD-n szereplő zenekarok:

Gébert-Ulbert Project
Hesz Ádám Akusztik
Hungarokarma
Másképp zenekar
Nu-Line Experiment
Pagony zenekar
Peet Project
Pintér Petra és Sistrum
Pirkadat zenekar
PistiEst zenekar
SoulFood
Társadalomshop
The Houdinis
The Qbs
The Subrune
Ulbert-Hesz Project

A kiadvány megjelenését Paks Város Önkormányzata, a Paksi Iparos és Vállalkozói Kör, a Govern-Soft Informatikai Kft., a Gyafix Kft. és Siklósi Zoltán vállalkozó támogatta. Az utómunkálatok a kalocsai Delfin Hangstúdióban zajlottak. Hangmérnök Kiss Tibor. A borítót Tóth Gábor készítette.