Óvodák udvarának felújítására nyert támogatást az önkormányzat a JETA pályázatán

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A Munkácsy utcai és a Vörösmarty utcai óvoda játszóudvarának felújítására nyújtott be pályázatot Paks Város Önkormányzata a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványhoz (JETA) a szervezet tavaly novemberben közzétett felhívására. Szabó Péter, Paks polgármestere elmondta, hogy az igényelt 53.436.046 forintból 50.000.000 forint támogatást nyert a város; a beruházás tervezett összköltsége 76.337.208 forint. Ennek megfelelően 26.337.208 forintot szükséges önerőként biztosítania az önkormányzatnak a projektre.

A beruházás keretében mindkét óvodában teljes körűen felújítják a leromlott állapotú udvarokat, így azok mind megjelenésükben, mind használhatóságukban színvonalas kerti terek lesznek, a korszerűtlen játékokat az EU-szabványnak megfelelő újakra cserélik. Kertépítészeti és burkolatjavítási munkálatokat terveznek, megoldódik az udvarok csapadékvíz-elvezetése, új, modernebb, biztonságosabb játszótereket kapnak a gyerekek, akik számára kerti csapokat és ivókutakat is kialakítanak majd.

Paks minden évben pályázik a térségfejlesztési alapítványhoz, igyekeznek olyan beruházásokat tervezni, amelyek alapvetően Paks lakosságának kényelmét szolgálják. A polgármester hangsúlyozta: a jövő évben szeretnék az óvodákkal kapcsolatos beruházásokat folytatni, és egyes intézmények, közterek megújítása is a tervek között szerepel.