A szociális ágazatban dolgozókat köszöntötték

Bagdy László tanácsnok köszöntőt mond a szociális munka napja alkalmából tartott városi ünnepségen. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Bagdy László tanácsnok köszöntőt mond a szociális munka napja alkalmából tartott városi ünnepségen. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Egy cseppnyi szeretet nemesebb tengernyi tudománynál. Ezzel az Assisi Szent Ferenctől való idézettel nyitotta köszöntőjét Bagdy László a szociális munka napja alkalmából tartott városi ünnepségen a Csengey Dénes Kulturális Központban.

A tanácsnok kiemelte, hogy nehéz hivatás a szociális munka, nemcsak sokoldalú szakértelmet, felkészültséget kíván, hanem hatalmas áldozatvállalást, emberséget, türelmet, őszinte együttérzést és legfőképpen szeretetet. Kitért arra, hogy a szociális ágazatban dolgozók társadalmi hasznosságú tevékenységet végeznek, megbecsülésük, munkájuk elismerése sokszor nincs arányban az elvégzett munkával. – Erre pedig nagy szükség lenne, hiszen becslések szerint az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szinten szociális ellátást igényel – hangsúlyozta.

A paksi szociális ellátórendszerről szólva azt mondta, hogy az önkormányzat a lehetőségeihez képest folyamatosan próbál javítani a helyzeten. – Jövőre megkezdődik az Életfa Idősek Otthona bővítése, amire a folyamatosan növekvő igény miatt feltétlenül szükség van. A következő testületi ülésen tárgyaljuk azt az előterjesztést, amely szerint az önkormányzat pályázatot nyújt be a Belügyminisztériumhoz a nappali melegedő hosszabb idejű nyitva tartásának finanszírozásához. Úgy látom, a bölcsődei férőhelyek számát növelni szükséges. A szakemberek nagyobb anyagi megbecsülését központilag szükséges rendezni, de az önkormányzat lehetőségei szerint mindent megtesz egy bérkorrekcióért – összegzett Bagdy László.

Sok lelki-, testi erőt, jó egészséget kívánt az ágazatban dolgozóknak, hogy a jövőben is ilyen hittel, kitartással, szeretettel segítsék a rászorultakat. Köszöntőjét Böjte atya szavaival zárta: Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen valami jót tenni, és meglátja milyen sokan odaállnak mellé.

A köszöntőt követően Koltai Róberttel a főszerepben az Így szerettek ők – Móricz Zsigmond című pódium előadást tekinthették meg az ünnepeltek, amelyben közreműködött Kern Enikő, a Paksi Deák Ferenc Általános Iskola diákja.