Tájékoztató lakossági adatfelvételekről

A Központi Statisztikai Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy a KSH Pakson a hivatal elnöke által 2019-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket végez, a korábbi évek gyakorlata szerint.

Az adatfelvételek témakörei:

– Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei
– A lakosság utazási szokásai
– Háztartások információs és kommunikációs technológiai eszköz-használata
– Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, naplóvezetés
– Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel, éves kikérdezés

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása a KSH népszámlálási adatállományának aktualizált változatából véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében. A kapott adatokat a KSH a jogszabályi előírások alapján bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, valamint összesített statisztikai táblázatokban közlik.

Az érdeklődőknek munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail címen adnak további felvilágosítást. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatgyűjtés/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt bővebb tájékoztatást.

A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: pixabay.com