Pekárik Géza is tagja a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriumának

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora és Pekárik Géza, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatója. Fotó: www.uniduna.hu

Pekárik Géza tagja lett a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriumának. A Paksi Atomerőmű vezérigazgatója dr. András Istvántól, a Dunaújvárosi Egyetem rektorától vette át megbízólevelét az intézmény szenátusi ülésén – adta hírül honlapján a Dunaújvárosi Egyetem.

Arról is beszámoltak, hogy Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, 2018. október 15. napjától 2021. január 31. napjáig nevezte ki Pekárik Gézát a Dunaújvárosi Egyetem konzisztóriumi tagjának. A konzisztóriumok az egyetemek stratégiai döntéseinek megalapozása, valamint a gazdálkodási tevékenységének szakmai támogatása és ellenőrzése céljából működnek az állami felsőoktatási intézményekben.

A weboldal arról is tájékoztat, hogy Pekárik Géza 1987-től dolgozik a Paksi Atomerőműben. Harminc év alatt az erőmű számos műszaki területén megfordult, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezik. 2005-től az atomerőmű műszaki igazgatójaként, majd 2017-től műszaki vezérigazgató-helyetteseként dolgozott. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. vezérigazgatói posztját 2018. augusztus 15-től tölti be.

A duol.hu ennek kapcsán arra emlékeztet, hogy az egyetemen tavaly novemberben stratégiai együttműködési keretmegállapodást írtak alá a Paks II. beruházáshoz kapcsolódó Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpont létrehozásáról. Az intézmény a tervek szerint komoly szerepet vállalhat a szakemberképzésben.