Úgy kellett, mint egy falat kenyér

Harmadik idegenbeli meccsét játszotta Sopronban az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata a bajnokság középszakaszában. Henton bokája meggyógyult, így Braniszlav Dzunics minden játékosára számíthatott.

Az első negyed kísértetiesen hasonlított a zalaegerszegire, indiszponált kezdés, eladott labdák, kimaradt dobások, a negyedik perc végén már nyolcpontosra nőtt a hazai előny. Időt kért Dzunics Braniszlav 12-4-nél, de nem tört meg a hazaiak lendülete, fokozatosan növelték a két csapat közti különbséget, és tetemes előnyre tettek szert.

A második felvonásban szigorított a védekezésen az ASE, amit a bírók „honoráltak” is, két perc negyvenkét másodperc után már meglett az ötödik paksi csapatszemélyi hiba. Küzdött, akart a piros-kék társaság, de akadozott a gépezet, nem sikerült csökkenteni a távolságot, mindig válaszolt a Sopron az Atom pontjaira. A hetedik perc végén Eilingsfeld kétszer is eredményes volt a gyűrű alól, 46-37-et mutatott ezután az eredményjelző. A hazaiak egy perc huszonhét másodperccel a vége előtt érték el az öt csapatszemélyit. Az utolsó percben Faust és Eilingsfeld révén hét pontra csökkent az ASE hátránya.

A nagyszünet után tovább csökkent a hátrány, többen is beszálltak a pontgyártásba. Ruják távolija után 60-58-at mutatott az eredményjelző, de ennél közelebb nem sikerült kerülni, sőt soproni időkérés után nyolc pontra hízott a hazaiak előnye. Williams közelijével, majd saját palánk alatti blokkolásával ért véget a harmadik tíz perc.

Norfleet duplájával egy pontra feljött a Paks, de a hazaiak ismét visszaverték az egyenlítési kísérleteket, sőt elléptek 83-74-re. Ismét lejtőssé vált a pálya, Norfleet, majd Ruják kapott technikait, miután megkérdőjeleztek egy-egy ítéletet. Percekig nem sikerült közelebb jönni, tartotta 7-8 pontos előnyét az SKC. Henton hármasa után 90-87-re módosult az állás, majd Norfleet távolijával egyenlített, és Faust triplájával pedig már vezetett az ASE. A végjátékban egyenlített a hazai csapat, de az utolsó támadás a paksi csapaté volt. Sajnos kimaradt a kísérlet, jöhetett a ráadás.

Többször is vezetett egy-egy ponttal az Atom, de a hazaiak mindig egalizáltak. Ekkor már Kovács Ákos és Henton is kipontozódott. Már nagyon fáradt volt mind a két társaság, három perc tizenkét másodperc telt az újabb extra time-ból, amikor Jevtovic közelije a gyűrűben landolt. Időközben Ruják és Faust is kipontozódott, és Norfleet és Jevtovic is 4-4 személyi hibánál járt. Horváth Kristóf hármasa után már fault-kényszerbe került a hazai csapat, a büntetőknél pedig Norfleet és Jevtovic keze nem remegett meg.

Sopron KC – Atomerőmű SE 112-119 (26-12, 27-34,22-26, 25-28, 7-7, 5-12).
Az ASE pontszerzői: Kovács 12/3, Henton 10/3, Faust 26/9, Eilingsfeld 16/3, Jevtovics 7. Csere: Norfleet 29/12, Medve -, Williams 8, Ruják 5/3, Horváth 6/6.

Braniszlav Dzunics: Volt tartása a csapatunknak, egy olyan meccset nyertünk meg, ahol végig az ellenfél vezetett, és a végjátékban kerekedtünk föléjük. A legfontosabb, hogy nyerni tudtunk.