Meggyőző hazai siker

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A bajnoki középszakasz utolsó és egyben legfontosabb mérkőzését játszotta az ASE NBI/A-s férfi kosárlabdacsapata. Braniszlav Dzunics vezetőedző a mérkőzés előtt azt mondta: A legfontosabb összecsapás ez a mai, ezért dolgoztunk idáig, hogy bekerüljünk a rájátszásba. Ahhoz viszont nyerni kell, hogy ne mások kezébe kerüljön a sorsunk. Medve Máté sérülés, Nick Faust betegség miatt hiányzott a hazai, Marko Derasimovic sérülés miatt a vendégek keretéből.

A KTE kezdett jobban, de hamar kiegyenlítődött a játék, Jevtovic közelije után 6-6-ot mutatott az eredményjelző a negyedik percben. Fej fej mellett haladtak ezután a felek, aztán Kovács Ákos bevert egy triplát, Jevtovic két büntetőt, 14-11-re vezetett az ASE. Green dobott zsinórban hat pontot, és máris a lilák mentek három ponttal. Az utolsó találatok Williams és Eilingsfeld nevéhez fűződnek, paksi előnnyel ért véget az első tíz perc.

A második felvonás Williams zsákolásával indult, majd felváltva estek a találatok, Kovács Ákos hármasa után (27-22) időt kért a vendégcsapat. Wittmann távoli találatával visszavette a vezetést a vendég, de Jött Williams 2+1-e, és Kovács menetrendszerű triplája, újra öt pontra nőtt a paksi előny. Lüktető, nagyiramú volt a meccs, a KTE újra egyenlített, de a végjátékban Norfleet büntetőkből, Jevtovic a gyűrű alól volt eredményes, ASE vezetésnél ért véget az első félidő.

A nagyszünet után Henton is beszállt a pontgyártásba, két távolija nagyon jókor jött, sikerült visszaverni az ellenfél felzárkózási kísérleteit. Kovács Ákos szerzett egymás után négy pontot, majd Henton szórt be egy újabb hármast, tizenegy pontra nőtt a hazai előny. Williams zsákolása után már jött is a vendég időkérés. Green csökkentette csapata hátrányát, de Henton és Horváth Kristóf pontjaival tetemesre hízott a paksi előny.

Ruják és Henton négy ASE pontjával indult a záró negyed, Wittman ugyan dobott egy trojkát, de Kovács Ákos néggyel válaszolt, 73-56-nál időt kért a vendég. Ruják szórta meg magát, két hármas és egy dupla volt a termése, majd Kalmár Viktor a gyűrű alól szerzett pontot. Norfleet és Henton pontjaival alakult ki a nagyarányú győzelem.

Atomerőmű SE – KTE-Duna Aszfalt 92-69 (18-17, 26-23, 21-13,27-16). Az ASE pontszerzői: Kovács 21/9, Norfleet 7/3, Henton 15/9, Eilingsfeld 7, Jevtovics 15. Csere: Ruják 12/6, Williams 9, Horváth 5/3, Szalai -, Kalmár 2.

Braniszlav Dzunics: Megérdemeltük ezt a győzelmet, sikerült megtartanunk a hazai pályát, viszonylag stabilan teljesítettünk itthon. Ma a védekezésünk jó volt, amiből gyors indításokból sok pontot szereztünk. Mindig szoros meccseket játsszunk a Kecskemét ellen, de most sikerült nagy különbséggel nyernünk. Nem tudom, ki lenne jó a play off-ban.

Kovács Ákos: A második félidőben betaláltunk messziről is, jó védekezésből gyors kosarakat tudtunk szerezni kintről és bentről is. Nagyon egyben volt a csapat.