Újabb graffiti pályázatot írt ki Paks Város Önkormányzata

Paks Város Önkormányzata a KRESZ-parkban átadott faldekoráció után újabb pályázatot hirdet graffitiművészeknek, ez alkalommal a városi strand felé vezető út mellett, a kanyarban található, hosszanti támfal felületének kidekorálására. A pályázat során elkészített műveknek kötődniük kell Pakshoz, akár a város kulturális, sportéletéhez, vagy az épített környezet kapcsán jellemző városképi elemek megjelenítésével paksi hangulatot idézzen a műalkotás.

A rendelkezésre álló támfal műszaki paraméterei: 52 méter hosszú, 1,45 méter magas, a bal végénél (strand felőli vége) kb. 2 méter hosszon lépcsőzetesen csökken le nullára a magassága (ez az 52 méteren felül van), a jobb végénél (város felőli vége) a támfal kb. 4 méter hosszon 1,25 m magas (ez is az 52 méteren felül van). Vagyis a teljes hossz kb. 58 méter, de a végein változó a magasság.

Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Paks Város Önkormányzata a nyertes pályázatot 200.000 forint díjazásban részesíti, valamint támogatja a szükséges festék beszerzését. Az elkészített graffiti mellett mindenhol feltüntetik a művész nevét és magán az alkotáson is szerepelhet. A város közösségi és weboldalán, valamint a helyi médiában publikálja az elkészített alkotást.

Pályázni az önkormányzathoz e-mailben vagy postai úton beküldött vázlatokkal, méretarányos rajzokkal lehet. Az elektronikusan beküldött munkákat pdf vagy jpg formátumban várják. A pályaműveket, valamint a pályázó adatait (név, születési év, lakhely, telefonszám, e-mail) e-mailben várják a sajto@paks.hu címre vagy a 7030 Paks, Paksi Polgármesteri Hivatal, Dózsa György út 55-61. sz. címre. A pályázat benyújtásának határideje 2019. augusztus 20. A pályázatok elbírálásának határideje 2019. szeptember 1. A kiválasztott munkák elkészítésére tervezett időpont 2019. szeptember.