Másképp – Miklósa Erika koncertezik Pakson

Miklósa Erika. Fotó: magánarchívum

A latinos dallamok és a dzsessz világába hívja klasszikus kalandozásra az érdeklődőket Miklósa Erika operaénekes szabadtéri koncertjére az Erzsébet Nagy Szálloda előtti térre. A Másképp című esten a művésznő kedvenc dalait énekli saját stílusában, izgalmas hangszerelésben a Quartett Escualo és Harazdy Miklós zongoraművész közreműködésével. Aki ellátogat a július 20-i estre, hallhat Piaf-sanzont, argentin tangót, operaslágereket, de olyan operaklasszikusokat is, mint a Csengettyű-ária vagy a Carmenből a Habanera.

– Negyven éve nyilvánították várossá Paksot, a jubileumi ünnepségsorozat keretébe illeszkedik ez a koncert is. Nagy öröm számunkra, hogy a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes fellép városunkban, mint ahogy az is, hogy ismét lesz egy jó alkalom arra, hogy találkozzon, beszélgessen és jól érezze magát a város apraja-nagyja – mondta a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Szabó Péter polgármester.

A program szervezése hosszú hónapok óta tart. – Szerettük volna kihasználni azt a lehetőséget, amit a Szent István téren álló emblematikus épületek biztosítanak. Néhány órára 19. századi hangulatú sétálóutcává alakul az Erzsébet Nagy Szálloda előtti tér, ahol egy igazi világsztár koncertje biztosít kikapcsolódást – tájékoztatott Bunkóczi András szervező.

A paksi önkormányzat, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Atomerőmű Zrt. által támogatott program 19 órakor kezdődik, a nyitástól a városi múzeum munkatársai az 1860-as évek hangulatát idéző ruhákban korzóznak majd a Szent István téren, miközben a Kackiás verklis muzsikája szól. Az első kétszáz vendéget az Erzsébet Nagy Szállodában készített itallal látják vendégül a szervezők. Süli János miniszter köszönti az egybegyűlteket 20 órakor, Miklósa Erika koncertje 21 órakor kezdődik. Az estet látványos tűzijátékkal zárják.

A rendezvény miatt megváltozik a forgalmi rend a Szent István téren: a Kossuth Lajos utca, Deák ház, valamint a Kalap utca és Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződésél lezárják a területet 18 és 22.30 óra között. A változás az autóbusz-közlekedést is érinti, a Dunakömlőd felől érkező helyi járat a Kiss-Nádas étteremnél áll meg, majd az Erzsébet Nagy Szálloda mögötti parkot elhagyva fordul a 6-os útra és érkezik a Táncsics utcai autóbusz-pályaudvarra.