Dr. Kovács Antal Csik Ferenc-díjat kapott

Dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója. Fotó: TelePaks
Dr. Kovács Antal. Fotó: TelePaks/archív

A magyar sport napja alkalmából minden évben hivatalos ünnepségen tüntetik ki a magyar sportért aktívan tevékenykedő szakembereket. Olimpiai és világbajnokunk, dr. Kovács Antal Csik Ferenc-díjat kapott. Az ünnepélyes díjátadóra a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség, de a díjakat ettől függetlenül odaítélték.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár szűk körű megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabadság téri MAC-emlékműnél május 6-án a magyar sport napja alkalmából. Szabó Tünde beszédében kiemelte, van mire büszkének lennünk, hiszen Magyarország előkelő helyet foglal el a világ sportnemzeteinek rangsorában, és fontos, hogy legyen az évnek egy olyan napja, amikor a sportsikereinkre emlékezünk.

A kiemelkedő eredményeket elért sportolók részére és az életmű elismerésére adományozható Csik Ferenc-díjat kapta Kőbán Rita, Komáromi Tibor és dr. Kovács Antal.

További elismeréseket is adományoztak, erről ide kattintva olvashatnak. A Magyar Atlétikai Club 1875-ben ezen a napon rendezte a kontinens első szabadtéri sportversenyét Budapesten. Ennek emlékére nyilvánította a kormány 2000-ben május hatodikát a magyar sport napjának.

(Forrás: judoinfo.hu)