Egy hét múlva nyit a gyógyfürdő

Megnyitják a paksi gyógyfürdőt július 13-án – jelentette be Szabó Péter polgármester sajtótájékoztatón, amelyet dr. Bodnár Imrével, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójával tartottak a közelmúltban.

Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója (j.). Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
Szabó Péter, Paks polgármestere (b.) és dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója (j.). Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– Fontos állomásnak és örömteli változásnak tartjuk, hogy ismét kinyithat a gyógyfürdő, hiszen hosszú ideig nem lehetett igénybe venni a szükséges rehabilitációs kezeléseket – hangsúlyozta Szabó Péter. Elmondta, hogy az egészségügyi előírások betartásával minden szolgáltatást igénybe vehetnek a gyógyfürdő látogatói, de az élményelemek közül a vízpermetképződéssel járókat nem üzemelik be.

Dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója elmondta, hogy az ütemezett karbantartást korábban végzik el, a szerelési munkák után nyomáspróbát, majd az előírásnak megfelelően nagy klórtartalmú fertőtlenítést végeznek, végül újabb tisztítást követően töltik fel a medencéket gyógyvízzel.

A Paksi Gógyászati Központ  Gyógyfürdőjének medencetere. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal
A Paksi Gógyászati Központ Gyógyfürdőjének medencetere. Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

– A páciensek jelenleg telefonos bejelentkezéssel, előjegyzett időpont alapján vehetik igénybe az egészségügyi alapellátást, viszont a negyedórás időkorlát megszűnt, és az úgynevezett Covid-teszt a gyanús eseteknél kötelező – tájékoztatott a betegfogadás aktuális rendjéről dr. Bodnár Imre. A főigazgató továbbra is kéri a lakosság türelmét, hiszen a várótermekben biztosítaniuk kell a másfél méteres védőtávolságot. Ez helyenként jelentősen lassíthatja az ellátást, többek között az ultrahang, a röntgen és a laboratórium szakrendelésen. Bár a veszélyhelyzet megszűnt, az egészségügyi készenlét állapotát a kormány továbbra is fenntartja, ezért a szakellátásra továbbra is a korábbi szabályok érvényesek, és a gyógyfürdő is ezekkel a korlátozásokkal vehető igénybe. Továbbra is érvényben van az egykapus beléptetés, kötelező a kézfertőtlenítés, a nyilatkozat kitöltése, és a maszk viselése, utóbbi alól kivétel a gyógyfürdő gőzpárás területe.

– A Paksi Gyógyászati Központban a veszélyhelyzet ideje alatt is fogadtuk a betegeket. Ez idő alatt körülbelül tizenkétezer betegellátás történt, amely a korábbi időszak egyharmada – tudtuk meg dr. Bodnár Imrétől, aki köszönetét fejezte ki azoknak a munkavállalóknak, akik ebben az időszakban is kitartóan végezték feladatukat.