Tizenegyedik szezonjára készül Kovács Ákos

Fotó: ase.hu

Tizenegyedik bajnoki szezonjára készül piros-kék színekben Kovács Ákos, az Atomerőmű Sportegyesület NB I/A-s férfi kosárlabdacsapatának kapitánya. A rutinos irányítóval egy délelőtti edzés után beszélgettünk.

– Négy és fél hónap játék nélkül. Hogy viselted, és most hogy érzed magad?

– Nem volt egyszerű, ahogy lehetett, szinten tartottam magam. Rendben vagyok, könnyű volt felvenni a munkát, nem álltam le az elmúlt hónapokban, bejártam a csarnokba, de egyedül edzeni nem ugyanaz, mint csapattal, hiányoztak a közös edzések. Most az a cél, hogy fizikálisan rendbe rakjuk magunkat. A fiatalok miatt – sokan vannak – a taktikai elemeket is elkezdtük gyakorolni, hogy minél jobban belerázódjanak, van mit csinálni.

– Mi a véleményed az U23-as szabályról?

– Majd az idő eldönti, hogy beválik-e. Kérdéses, hogy ilyen formában hogyan fog működni, bonyolítja a meccsek lefolyását. Ez hatalmas lehetőség a 23 év alattiaknak, megmutathatják, hogy lehet rájuk számítani, akiben van spiritusz, az be tudja verekedni magát a rotációba. Amikor 21 évesen idekerültem, akkor Mészáros Zalán kezében volt a karmesteri pálca.

– Sok a bizonytalanság a pandémia miatt. Mit vársz az új bajnoki idénytől?

– Első körben azt, hogy induljon el a bajnokság, hogy milyen keretek között, az másodlagos, a lényeg, hogy legyenek meccsek. Jelen állás szerint nézők előtt játszhatunk, de októberig még sok minden változhat. A szurkolók természetesen hiányoznának, de ha arról van szó, zárt kapus meccseket is lehet rendezni. Még nem tudjuk az erőviszonyokat a csapatok között, ezt pár forduló után látjuk majd. Nálunk vagyunk páran rutinos játékosok, akik előre tudjuk vinni a csapatot. A külföldiek között nincs rookie (újonc), az is jó előjel, hogy már játszottak Európában. Majd meglátjuk az első meccsek után.