Jó napot, mi újság? – Galazek Viktória

– Azon dolgozunk a turisztikai, városmarketing és kommunikációs csoporttal, hogy a város, illetve az iroda online felületei új lendületet kapjanak, minden korosztályt megszólítsunk, megismertessük a város szépségeit, és elérjük, hogy a turisták és a paksiak egyaránt szívesen jöjjenek be ide információkért, ajándéktárgyakért – mondta Galazek Viktória irodavezető a Tourist Info Iroda újranyitásakor tartott sajtótájékoztatón júniusban. Szabó Péter polgármester és dr. Hanol János csoportvezető nemcsak az új helyre költöztetett irodát mutatták be, hanem Viki személyében új irodavezetőt is.

Galazek Viktória. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Galazek Viktória. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Budapesten született és nőtt fel, az akkor még Kőrösi Csoma Sándor Orosz Magyar Kéttannyelvű Gimnáziumban érettségizett. Érettségi után azonnal munkába állt egy utazási irodában, ahol azonban nem sokáig volt maradása, mert nem olyan pezsgő világ volt, mint amilyennek elképzelte. Új munkahelyén adminisztrátorként közel negyven villanyszerelő munkáját rögzítette műszaki adatlapokon, később pedig csoportvezetőként saját területet koordinált. – Amikor hét év után beadtam a felmondásomat, nem akartak elengedni, de nem tudtak visszatartani. Ha valamit nem szívvel-lélekkel csinálok, nem látom értelmét a maradásnak, márpedig akkor azt éreztem, hogy a munkám már nem nyújt kihívást, szükségem van a váltásra. Egy optikai futárszolgálatnál dolgoztam irodavezetőként, de egy év után csak visszacsábítottak az előző munkahelyemre. Ez a magánéletemben is nagy változást hozott, akkor, ott ismertem meg férjemet, Asztalos Norbertet, aki egyébként paksi. Már háromtagú család voltunk, amikor felmerült, hogy tegyük át a „székhelyünket” Paksra. Nem egyik napról a másikra mondtam igent, először meg kellett tapasztalnom, hogy érezném itt magam. Az első Pakson töltött éjszakán olyan jót aludtam, mint azelőtt talán még soha. Nagy áldás tud lenni a csend. Megismertem, megszerettem a várost, Norbi barátait, és elkezdtem otthon érezni magam, úgyhogy rábólintottam a költözésre. Később Dunaszentgyörgyön vettünk házat, ahol vannak gyümölcsfáink, veteményes, rengeteg virág és állatok. A mostanra négyfősre bővült családunknak igazi kis földi paradicsom. Pakson kipróbáltam magam virágüzletben – csodálatos szakma a virágkötészet –, illetve egy magángazdaságban is dolgoztam, ahol többek között volt alkalmam kecskét, tehenet fejni. A mai napig nagyon vonzó számomra ez az életforma. Még a fővárosi évek alatt idegenforgalmi ügyintéző és menedzser, valamint kereskedelmi végzettségeket szereztem – mesélte Viki, majd rátért az Atomcity Brandre. – A közösségi érzést, összetartozást erősítő márka Norbi ötlete volt, most pedig együtt dolgozunk rajta. A márka a 2018-ban tartott Atomcity Fashion Show-val robbant be igazán a köztudatba. Az üzletet később áthelyeztük az online térbe, és ezzel párhuzamosan már több egyeztetésünk volt a városvezetéssel a jövőt illetően. Aztán jött az ötlet, hogy megjelenhetnénk kínálatunkkal a Tourist Infóban, amire nyitottak voltak. Közben kiderült, hogy az iroda vezetője munkahelyváltás előtt áll, így lehetőséget kaptam arra, hogy a helyébe lépjek – mondta Viki.

Feladata többek között a turisták naprakész, átfogó informálása a helyi és környékbeli turisztikai látnivalókról, a kiadványterjesztés, a telefonos és online segítségnyújtás, a városi honlap turisztikai aloldalának szerkesztése. Ezeken kívül ő kezeli Paks város Instagram és a Tourist Infó Paks hivatalos Facebook- és Instagram-oldalát is. A Szent István téri irodában elérhetők a város logójával ellátott ajándéktárgyak, a Paks 40 – Akkor és most városismereti társasjáték, és helyet kapott az Atomcity Brand bemutatóterem. – Igyekszem szoros partnerséget kialakítani a kulturális intézményekkel, szálláshelyekkel, szolgáltatókkal, hiszen akkor működik jól az iroda, ha minden lehetőségről naprakész információkkal tudok szolgálni a városba látogatóknak, és a helyi lakosságnak egyaránt. Városi intézményeinkről képekkel illusztrált bemutatón dolgozok, amelyhez aztán folyamatosan kapcsolhatók aktuális információk. Mindeközben rendületlenül azon töröm a fejem, hogy a turisztikai ágazatot is sújtó pandémia alatt milyen egyéb ötletek nyomán valósulhatnak meg a megnyitáskor megfogalmazott célok – mondta Galazek Viktória.