A városi múzeum őszi programkínálata

Színes programokkal csatlakozik a Paksi Városi Múzeum a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos rendezvénysorozathoz, amelynek idei jelmondata: Távol is közel. Három tematikus foglalkozást kínál az intézmény, a gyermekcsoportok mellett felnőtt társaságok jelentkezését is várják.

Az Utazó Múzeum program részeként a városi múzeum kiállításait mutatják be olyan gyerekeknek, akik a távolság miatt nem tudják meglátogatni az intézményt. Többek közt Gerjenbe, Györkönybe, Madocsára, Nagydorogra és Bölcskére is ellátogatnak a múzeum dolgozói – tudtuk meg Bozsokiné Berta Orsolyától, a Paksi Városi Múzeum múzeumpedagógusától. Hozzátette, az interaktív előadásokon keresztül a fiatalok megismerkedhetnek az ártéri erdő élővilágával.

Sáfrány Szilvia mutatja az Utazó múzeum kellékeit. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

További programokon vehetnek részt az érdeklődök. Két sétát indít a múzeum, ahol a város mindennapjait, természeti kincseit mutatják be történelmi szempontból. A lösztúrára és a Duna-menti sétára iskolás csoportok mellett legfeljebb tizenöt fős felnőtt társaságok jelentkezését is várják október 19. és 22. között.

A pályaválasztás előtt álló fiataloknak hirdették meg a Mit rejt a szekrény programot, amelynek során a múzeumpedagógiát és a hozzá kapcsolódó feladatköröket ismerhetik meg és próbálhatják ki a diákok. A programokon ingyenes a részvétel, de regisztrálni szükséges.

Bővebb információ kérhető a 75/830-378-as telefonszámon, a programsorozatról ide kattintva is találnak információt.