Almanap a Spájzon

Spájz madártávlatból. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks
Spájz madártávlatból. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Huszadik alkalommal tartják meg ezen a hétvégén a Spájz Termelők és Kreatívok vásárát az Erzsébet Nagy Szálloda előtti téren. Az első napon, november 7-én az alma volt a fókuszban. A zamatos gyümölcs több fajtájából a térség legnagyobb almatermelője, a madocsai Bozsoki Családi Gazdaság standjánál spájzolhattak be. Azonban nemcsak az őszi gyümölccsel és a belőle készült finomságokkal telhettek a kosarak, hanem újdonságként a „mindenmentes” zöldséges gofrival és számtalan egyéb termékkel a levendulától a fonott kosárig.

Almanap a Spájzon. Fotó: az Agricum termelői termékek boltja Fb.-oldala
Almanap a Spájzon. Fotó: az Agricum termelői termékek boltja Fb.-oldala

Czink Dóra, a Spájz egyik szervezője arról tájékoztatott, hogy alkalomról-alkalomra azt tűzik ki célul, hogy olyan programokat szervezzenek, amelyekkel az egész családnak kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. A pandémiás helyzet miatt az eddigi játszóház helyett most kalandjátékot hirdettek, amelynek során a Duna-partot járhatták be a gyerekek, akik jutalmul az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. ÖKO ajándékait kaphatták meg. Ezen felül nyereményjátékon is részt vehettek a gyerekek, felnőttek egyaránt, a szerencsések a rendezvényen részt vevő termelők ajándékcsomagjait nyerhették meg.

Czink Dóra kiemelte, hogy szigorú biztonsági szabályoknak kell most megfelelniük a termelőknek és a látogatóknak egyaránt, valamennyien szabálykövetőnek bizonyultak. Az előírások betartását a szervezők azzal könnyítették meg, hogy Spájz-logós szájmaszkot adtak az első 150 látogatónak.

A vásár november 8-án a Csokoládéimádók napjával folytatódik 9-től 14 óráig.