Rendkívüli szünetet rendeltek el a Mesevár tagóvoda két csoportjában

Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Szabó Péter, Paks polgármestere. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök archív

– Egy dolgozó Covid-19 tesztje pozitív lett, ezért két csoportban rendkívüli szünetet rendelnek el a Paksi Benedek Elek Óvoda Mesevár tagóvodájában – jelentette be Szabó Péter polgármester. A Paksi Napsugár Óvoda Dunakömlődi Tagóvodája dolgozóinak vírusérintettségére tekintettel rendelte el a paksi gyermekintézmények dolgozóinak tesztelését a városvezető, az eredmények ma (11.07) érkeztek meg.

– A Paksi Bóbita Bölcsőde, a Paksi Napsugár Óvoda, valamint a Paksi Benedek Elek Óvoda 127 munkavállalóját november 5-én tesztelték koronavírusra, a Mesevár tagóvoda egy dolgozójának Covid-tesztje pozitív lett. Az intézményvezető, egyeztetve a fenntartóval, és követve az Oktatási Hivatal által előírt intézkedési terv szerint protokollt, megtette a szükséges intézkedéseket. A közvetlen érintettség miatt az Alma és a Pillangó csoportokba járó 46 gyermek és a velük foglalkozó 5 közalkalmazott hatósági karanténba került november 7-től – tájékoztatott Szabó Péter.

A polgármester azt is elmondta, hogy a Mesevár tagóvoda pavilonos elrendezése megvédi a többi csoportot, ott biztonsággal vehető igénybe hétfőtől az óvodai nevelés. A Covid-19 miatt érintett két csoport csoportszobáit lezárták, fertőtlenítésüket a karantén ideje alatt elvégezteti az önkormányzat.