Az ünnepek idején is várja a rászorulókat a Katolikus Karitász

Az ünnepi időszakban is nyitva áll a Katolikus Karitász paksi csoportjának székhelye a rászorulók előtt. Emellett továbbra is várják az adományokat, főként tartós élelmiszereket és meleg ruhákat.

A Katolikus Karitász paksi csoportjának irodája. Fotó: TelePaks

Az ünnepi időszakban, december 22-én egész délelőtt nyitva lesz a Katolikus Karitász paksi csoportjának Szent István téri irodája. A fedél nélkül élőket paprikás krumplival várják, amit azonban el kell vinniük, a járványvédelmi szabályok miatt ugyanis helyben nem fogyaszthatják el. A karácsony utáni időszakban, december 31-én délelőtt is nyitva tartanak – tájékoztatott Gutai Istvánné, a Katolikus Karitász paksi csoportjának vezetője.

A járványhelyzet miatt úgy döntött a szervezet, hogy csökkentett létszámban, illetve csak csütörtök délelőttönkénti nyitvatartással folytatják a munkájukat. A szigorú higiéniai szabályok betartása mellett, a megszokottól eltérően, csak nyitott ajtónál tudnak dolgozni, a rászorulók az udvaron vehetik át az adománycsomagokat.

Ebben időszakban is rendkívül nagyvonalúak voltak az adakozók, összesen 137 ezer forint gyűlt össze a legutóbbi gyűjtésen, a középiskoláktól pedig kapnak angyalbatyukat. Gutai Istvánné kiemelte, hogy a karitász csoport továbbra is várja az adományokat, ebben a hónapban főként tartós élelmiszerekre, könnyen nyitható konzervekre és férfi meleg ruhákra (kabátra, pulóverre, cipőre) lenne szükség.