Braniszlav Dzunics: elég magabiztosan játszottunk

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

A héten harmadik bajnoki mérkőzését játszotta az Atomerőmű SE NB I/A-s férfi kosárlabdacsapata. A játékoskeret összetétele annyiban változott, hogy Lóránt Péter saroksérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, felépülése három-négy hétig tart. A pécsiek ellen a válogatottszünetben két edzőmeccset is játszottak Kovács Ákosék, a Gesztenyés úton 98-88-ra, Pécsett 91-90-re nyertek. A vendégek teljes kerettel vágtak neki a mérkőzésnek.

Rosszul indult a mérkőzés, a hazai csapat sorra hagyta ki a helyzeteit, vagy adta el a labdát, a vendégek pedig kihasználták a lehetőségeiket, tíz ponttal elléptek. Paksi oldalon csak Pupp egyetlen értékesített büntetőjét lehetett feljegyezni, bő három perc elteltével időt kért az ASE. Helyre tette csapatát Braniszlav Dzunics, Pupp triplájával megkezdték a felzárkózást. Kis, Eilingsfeld, Shepard, majd Kovács Ákos talált be a PVSK gyűrűjébe, nem egészen három perc alatt egy 12-0-s rohammal átvette a vezetést az Atom, időt kért a vendégcsapat. Rendezték a soraikat Rujákék, és ezután már tartották a lépést, nem engedték ellépni a piros-kékeket.

Nem kezdődött jól a második felvonás sem, két perc alatt egy 8-2-es szériával, öt ponttal ellépett a Pécs. Shepard vette hátára a csapatot, és a hatodik perc elejére visszavették a vezetést, 28-27-et mutatott az eredményjelző. Kovács Ákos triplája és közelije landolt a vendég gyűrűben, majd Kis Raul vágott be egyet távolról, Jackson büntetői után nyolc ponttal vezetett az ASE. Kovács Ákos egy-egyezett, és tette fel a gyűrűre a labdát, a vendégek védője blokkolta a dobást, melyet először megadtak a bírók, majd hosszas videózás után érvénytelenítették a találatot. A hátralévő másfél percben Jackson zsákolására két büntető és a dudaszóra egy közeli találat érkezett, „látótávolságon” belül maradt a PVSK.

A harmadik felvonás jól kezdődött, paksi kétpontosok és Eilingsfeld hármasa után Jackson volt eredményes, két perc játék után 50-39-et mutatott az eredményjelző. Tovább robogott az ASE, nyílt az olló, Shepard és Capers is betaláltak, Kovács Ákos távoli találata után tizenöt pontra nőtt a hazai előny. A hátralévő percekben szemre is tetszetős játékot mutatott az Atom, Jackson triplája után tizenkilenc pontra nőtt a két csapat közti különbség. Kár volt az utolsó másodpercekben bekapott pécsi hárompontosért.

Megint a vendégek kapták el jobban a fonalat, pillanatok alatt berámoltak öt pontot. Sikerült rendezni a sorokat, és Eilingsfeld találataival újra megnyugtató lett az előny. A vendégek Capers faultja után dobhattak három büntetőt, és feljöttek 83-72-re, de az ASE egy 10-0-s rohammal lezárta a mérkőzést.

Atomerőmű SE – Pécsi VSK-VEOLIA 93-75 (19-18, 22-17, 27-17, 25-23).

ASE: Shepard 15, Jackson 18/3, Baker 7/3, Kovács Ákos 16/6, Eilingsfeld 14/6, Pupp 4/3, Capers 10, Kis Raul 7/3, Verasztó 2, Velkey-.

Braniszlav Dzunics: Rossz kezdés után megtaláltuk a ritmust, a fiatal játékosoknak nagy szerepe volt ebben. Elöl és hátul is elég magabiztosan játszottunk, elismerés ezért a játékosaimnak.

Pupp Bence: Örülök, hogy kezdőként léphettem pályára, a büntetőm plusz motivációt adott. A kezdeti megtorpanás után rendeztük a sorokat.