Megkezdődött a Búzavirág utca műszaki átadása

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Felújítás zajlott a város egyik leghosszabb utcájában, a műszaki átadás-átvételi eljárást megkezdték. A több mint nyolcszáz méter hosszú Búzavirág utcában új aszfaltburkolatot építettek, a járda térkő burkolatot kapott, és megújultak a kapubejárók is.

A Búzavirág utca felújítása során kilenc centiméter vastag aszfaltburkolatot épített a kivitelezéssel megbízott Amalfi Hungária Kft. A munkálatok során kiemelt szegélyt és térkő burkolatot kapott a járda, átépítették a kapubejárókat, az út egyes szakaszain stabilizált padkát alakítottak ki, hogy könnyebben elférjenek egymás mellett a járművek, valamint keresztvíznyelőket építettek be.

Július közepén kezdték el a munkát, a műszaki átadás a napokban megkezdődött. – Kisebb kiegészítő munkák még hátra vannak (pl. humuszolás), illetve még zajlik a lakók által jelzett csapadékvíz-elvezetési probléma megoldása – tudtuk meg Szabolcs Lászlótól, a Szabolcs Mérnökiroda Kft. műszaki ellenőrétől.

– Folyamatos volt a párbeszéd a lakosokkal, és a kivitelező arra törekedett az építkezés alatt, hogy az ingatlanokat mindig meg lehessen közelíteni – tájékoztatott Leber Ferenc, Paks alpolgármestere, hozzátéve, hogy lakossági kérésre kihelyeznek két fekvőrendőrt az utcában a jövő év elején.

– A felújításra szükség volt, hiszen nagyon rossz állapotban volt az utca. Ismét egy évtizedes adósságot törlesztettünk – emelte ki Szabó Péter, Paks polgármestere. Hozzátette, reméli, hogy hosszú évtizedekig tudják majd használni a lakosok a felújított szakaszt.

A beruházás nettó 192 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg.